Politehnica a remizat cu NK Triglav Kranj, scor 0-0, în ultima partida de verificare din cadrul stagiului de la Slovenj Gradec. Un joc mai solid al echipei noastre, căreia i-a lipsit doar golul (validat) cu formaţia care a pierdut barajul de promovare în elita Sloveniei.

Alb-violeţii au avut cele mai clare ocazii şi au irosit o lovitură de pedeapsă, prin Adrian Zaluschi, care a avut şi o reuşită anulată. A fost totodată al doilea joc al zilei. Mai devreme, o garnitură mai tânără a echipei noastre, a cedat cu o altă divizionară secundă – NK Fuzinar.

În minutul 4 Zaluschi putea deschide scorul, dar a lobat peste poartă din poziţie unu la unu cu portarul advers. 12 minute mai târziu, Murariu a respins peste transversală un şut periculos din interiorul careului. La mijlocul reprizei meciul s-a tensionat. O intrare dură asupra lui Benzar în careu (min. 24) a rămas nesancţionată, spre nemulţumirea taberei noastre. Acelaşi jucător de profil ofensiv a avut două oportunităţi bune de a înscrie până la pauză. În minutul 35, Benzar nu a ajuns suficient de bine un balon pentru a-l devia pe spaţiul porţii, apoi şapte minute mai târziu a reluat din cădere, la centrarea trimisă de Taub, dar balonul a fost deviat afară din Mudrazija.

În startul părţii secunde acelaşi Zaluschi (52) a introdus mingea în poartă, dar reuşita a fost anulată pe motiv de ofsaid. Fază la care jucătorul nostru mai degrabă a pornit din spatele fundaşului. În minutul 55 nu s-a mai putut evita acordarea penalty-ului, după ce Benzar a fost agăţat de portar în careu, dar execuţia lui Zaluschi de la punctul cu var a fost intuită şi mingea a fost respinsă în corner. În continuare echipa noastră a avut mai mult iniţiativa şi şi-a creat câteva oportunităţi, dar finalul nu a adus niciun gol în această seară.

Politehnica (antrenor Bogdan Andone): Murariu (60, Isvoranu) – D. Radu, Tsvetkov, Germinio* (70, Pureca), Taub, Plantak, Zaluschi (60, Bătănaşi), Pană, Benzar (68, Bakoş), Mudrazija (87, Ţurcaş), Bîrnoi.

*Gabriele Germinio (fundaş central, 24 ani, ultima dată la Carpi – Serie D Italia) se află în probe la echipa noastră.

Rezultatele Politehnicii în Slovenia:

1-2 cu NK Tabor Sezana (L1)

2-1 cu NK Brinje Grosuplje (L2)

1-3 cu NK Fuzinar Ravne (L2)

0-0 cu NK Triglav Kranj (L2)

Echipa noastră va reveni mâine în ţară. Următorul joc amical va fi, vineri, 22 iulie, cu Jiul Petroşani (Liga 3), pe arena „Ştiinţa”, ora exactă urmează să fie stabilită curând.