Alb-violeţii au suferit astăzi, în Banatul sârbesc, primul eşec în amicalele din această vară. OFK Kikinda, formaţie care a revenit în eşalonul al treilea din ţara vecină, s-a impus cu scorul de 2-0 în faţa Politehnicii prin golurile marcate de Pavlovic (min. 14) şi Morovic (58).

Cele două trupe bănăţene aflate de părţi diferite ale graniţei s-au mai întâlnit şi în urmă cu opt ani, în două rânduri. În luna mai a fost 2-1 pentru gazdele din Serbia, apoi în august 2013 a venit rândul alb-violeţilor să se impună cu 4-3. Atunci echipa noastră era proaspăt promovată în Liga a IV-a, în timp ce trupa din Kikinda se afla tot în eşalonul terţ.

Azi, pe bătrânul Gradski Stadion din Kikinda, în faţa a circa 300 de spectatori, elevii lui Dorin Toma nu au scăpat de căldură. Gazdele au deschis scorul în urma unui corner din minutul 14, când Stefan Pavlovic a reluat în poartă, de la firul ierbii, balonul rămas în careul mic.

În partea secundă ambele echipe au recurs la mai multe modificări. Înainte de împlinirea unei ore de joc, în urma unui contraatac, Morovic a mărit avantajul gazdelor cu un balon lobat perfect din marginea careului peste Harrison, ieşit în întâmpinare. Alb-violeţii au avut apoi iniţiativa, dar nu au reuşit să puncteze. Ioan Mera a fost aproape de gol în minutele 67 şi 79, dar de fiecare dată portarul Kikindei s-a opus providenţial.

Politehnica: Harrison – Sofran, Moțiu, Bocșan, Oanea – Luchin – Manea, Hațegan, R. Rus, D. Andrei – Serediuc. Au mai intrat: Păduraru – Jurj, Mera, Scutaru, Pamfile, Ignea, D. Radu, Bîrnoi, Zaluschi, S. Costea şi Axente. Antrenor: Dorin Toma.

OFK Kikinda: Savkov – Bajat, Krstic, Laninstanin, Stepancev, Rafael, Pavlovic, Novakovic, Stevanovic, Ivanovic, Dukic. Au mai intrat: Reljic, Acimovic, Molnar, Frankowski, Krantic, Lisica, Jaric, Radulaski, Belic, Morovic, Glisic, P. Bajic, M. Bajic şi Radulovic. Antrenor: Marko Gutesa.

„A fost un joc destul de bun, din păcate unele aspecte au stricat jocul. În perioada în care suntem noi ne-am descurcat destul de bine. Greşelile pe care le-am făcut şi cele două goluri luate sunt lucruri care se pot corecta prin poziţionarea jucătorilor sau aşezarea mai bună în teren. Starea fizică şi psihică şi-a spus cuvântul, având multe ocazii, din păcate nu le-am concretizat pentru că nu am fost lucizi la finalizare (…) Am făcut două echipe pentru cele două jocuri. La jocul cu Reşiţa au jucat cei din prima repriză 60 de minute, astăzi a venit rândul celorlalţi. Din păcate nu toţi se ridică la nivelul cerut de noi şi acest lucru nu este îmbucurător, dar sperăm să reglăm lucrurile… Greşelile se pot corecta. Cu mai multă disciplină şi atitudine putem creşte mai mult”, a declarat Dorin Toma, antrenorul principal al Politehnicii.

Portarul Robert Popeţ a lipsit din motive medicale. Ceilalţi jucători în probe, prezenţi la jocul cu Reşiţa, Alexandru Trancă şi Bogdan Cuibari, nu se mai pregătesc cu echipa noastră.

Următorul amical al Politehnicii va fi miercuri, 21 iulie, pe stadionul „Dan Păltinişanu”, în compania orădenilor de la CAO (Liga 3).