Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal a comunicat astăzi deciziile ședinței de ieri în cazul meciului UTA – Politehnica Timișoara, disputat la Șiria la 24 aprilie și întrerupt după o oră de joc.

Pentru retragerea de pe teren, Politehnica a pierdut cu 3-0 meciul la „masa verde”, i s-au scăzut trei puncte din clasament și a primit o amendă de 79.500 de lei. De menționat faptul că, în ciuda sumei extrem de ridicate, e vorba despre sancțiunea minimă într-un astfel de caz.

De asemenea, delegatul Politehnicii la jocul de la Șiria, Zoltan Feher, a fost suspendat timp de o lună și amendat cu 600 de lei. Team-managerul alb-violeților a pătruns pe teren în momentul izbucnirii unei încăierări între jucători, în încercare de a calma spiritele, fiind însă eliminat de centralul partidei.

Iată decizia Comisiei de Disciplină în cazul clubului alb-violet:

„În baza art. 79/6 din RD, clubul ACS ASU Politehnica Timișoara se sancționează conform art. 34 din RD cu Forfait (3-0 în favoarea echipei AFC UTA Arad), scăderea a 3 (trei) puncte din clasament și i se aplică o penalitate sportivă de 79.500 lei”.

În cazul team-managerul Zoltan Feher, decizia a fost formulată astfel:

„În baza art. 53/2 din RD se sancționează cu suspendare 1 (una) lună și i se aplică o penalitate sportivă de 600 lei”.

Clubul Politehnica Timișoara a luat act de deciziile Comisiei de Disciplină și urmează să decidă care sunt următorii pași, pentru ca ulterior să comunice o poziție oficială în acest caz.