Politehnica a jucat un nou meci oficial după aproape 174 de zile şi nu a fost foarte departe de victorie cu CS Mioveni, în prima etapă a Ligii 2, ediţia 2020-21. Jocul de pe „Ştiinţa”, disputat fără aportul suporterilor din cauza pandemiei, a avut ritm mai mult în partea secundă, dar s-a încheiat cu scor alb.

„E un 0-0 nemeritat din punctul meu de vedere. Dacă în prima parte jocul a fost echilibrat, consider că meritam azi să câştigăm, am avut patru-cinci situaţii monumentale de a marca, din situaţii de joc, din construcţie, puteam să închidem jocul. Un aspect îmbucurător şi surprinzător pentru mine e că i-am dominat şi fizic pe cei de la Mioveni. Îi felicit pe băieţi, au depus o muncă extraordinară, au dat totul pe teren, îl felicit şi pe Borbei. Am riscat azi, am jucat cu junior în poartă, ca să avem forţă în câmp şi adversarii au avut două ocazii, cele două bare. Dar nu ne-au pus probleme din atac poziţional sau din momente de joc, ci doar din faze fixe au avut oportunităţi. Suntem supăraţi pentru că ocaziile au fost imense şi jucătorii au muncit şi meritau mai mult”, a declarat Octavian Benga după debutul în noul campionat.

Pe lângă Claudiu Pamfile, care a debutat într-un joc oficial la alb-violeţi, Politehnica l-a folosit în premieră şi pe croatul Stjepan Plazonja, care l-a înlocuit pe Mircea Axente în repriza secundă. „L-am schimbat pe Axente cu Plazonja pentru că am vrut mai multă prospeţime. Am vrut să joc cu doi atacanţi, să transform sistemul într-un 4-4-2, dar ei jucau 4-3-3, aveau trei mijlocaşi centrali şi era pericol să pierdem mijlocul, mijlocaşii noştri centrali erau şi obosiţi, neavând soluţii de jucători proaspeţi mijlocaşi centrali, ca să ţină doi jucători în pressing, puneam o presiune mare pe ei, dar puteam să pierdem mijlocul şi am ales această variantă. Eu nu cred că a fost neinspirată, dimpotrivă, a fost inspirată pentru că Plazonja a avut o ocazie imensă…”, a explicat Tavi Benga.

Remiza de la Timişoara a fost catalogată ca fiind echitabilă de către oaspeţi. „A fost foarte greu, pentru că am întâlnit o echipă cu mare experienţă, cu jucători cu state vechi în Liga I, noi am zis şi înainte de acest joc, suferim din punct de vedere al lotului, nu ne-am întregit lotul, urmează să vină 4-5-6 jucători, sper să vină cât mai repede. În plus, cei care au venit sunt în urmă puţin cu pregătirea fizică. Cu puţin noroc puteam să luăm cele trei puncte, la acele două ocazii mari, barele lui Massaro. Dar la cum a arătat jocul cred că rezultatul a fost echitabil”, a spus Claudiu Niculescu, antrenorul principal al Mioveniului.