Politehnica a pierdut la limită primul joc din cadrul stagiului sloven. A fost 1-2 (1-1) cu prim-divizionara NK Tabor Sezana, în meciul disputat la Ljubljana. Golul alb-violeţilor a fost marcat de Cosmin Bîrnoi.

Formaţia slovenă a deschis scorul în minutul 12, în urma unei centrări din banda stângă a atacului ei, finalizată în cele din urmă cu un şut al lui Savic din apropierea porţii. La doar două minute distanţă Pană a lansat un balon în adâncime pentru Cosmin Bîrnoi, care a câştigat duelul cu un fundaş căruia i-a suflat mingea şi apoi a restabilit egalitatea cu un şut de la circa 15 metri. În minutul 20 slovenii au avut o bară în urma unui corner. În continuare duelurile s-au dat mai mult la mijlocul terenului. Apoi, în ultimul minut al primei părţi, D. Radu a obţinut o lovitură liberă într-o poziţie bună, dar şutul lui Zaluschi din faza fixă rezultată a fost reţinut de Jurca.

Repriza secundă a avut un început asemănător, cu Tabor Sezana trecând în avantaj devreme. De această dată în urma unei lovituri libere la care mingea şutată de Demirici a intrat în poartă aproape de bara din stânga lui Isvoranu. Echipa noastră nu a mai reuşit însă egalarea, deşi minutele următoare încasării golului 2 ne-au aparţinut, chiar şi cu mulţi tineri pe gazonul arenei „Kodeljevo”. Cea mai periculoasă fază a rămas cea din minutul 60, când şutul lui Ignea a ocolit puţin poarta. Şapte minute mai târziu Pureca a trimis sub bară, dar reuşita a fost anulată deoarece tânărul provenit din Academia Politehnica s-ar fi aflat în ofsaid la momentul şutului expediat iniţial de Bîrnoi. Schimbările din ambele tabere nu au mai adus nimic notabil pe final la cele două porţi.

POLITEHNICA (antrenor Bogdan Andone):

Isvoranu (55, Murariu) – D. Radu (60, Jurj), Bocşan (67, Bakoş), Moţiu, Taub (60, Olariu), Pană (65, Gologan), Ignea (65, Pureca), Zaluschi (46, Milea), Benzar (65, M. Andone), Bîrnoi (67, Ţurcaş), Bătănaşi (46, Oanea). Pe bancă: Harrison şi Balica.

NK Tabor Sezana (antrenor Dusan Kosic):

Jurca – Lopez, Al. Zeljkovic, Zakaria, Unfogue, Kouao, Demirici, Mahne, Kljun, Savic, Seliskar. Au mai intrat: Gotter, G. Stankovic, Kurtes, Da Costa, Furlan, Razman, Rupnik, Magister, Tomazic, Peric.

Următoarele jocuri ale alb-violeţilor în Slovenia:

14 iulie, ora 12.00 – NK Brinje Grosuplje (L2 Slovenia)

17 iulie, ora 11.00 – NK Fužinar Ravne (L2 Slovenia)

17 iulie, 18.00 – NK Triglav Kranj (L2 Slovenia)

În altă ordine de idei, după întoarcerea în ţară următorul amical al echipei noastre va fi cu Jiul Petroşani (L3), vineri, 22 iulie (Timişoara).

Reamintim că Politehnica a început în 7 iulie cantonamentul de la Slovenj Gradec.