Suntem solidari cu semenii noștri care sunt vitregiți de soartă, iar faptele și acțiunile din trecut vorbesc de la sine.

La începutul lunii octombrie 2019 vă informam asupra faptului că departamentul de social-media din cadrul Politehnicii Timișoara va demara pe parcusul a 3-4 săptămâni o serie de licitații caritabile menite să sprijine financiar persoane suferinde și ONG-uri care au ca principală activitate ajutorarea persoanelor cu handicap.

©️ Politehnica Timișoara

Prima persoană beneficiară a fost suporterul polist, Andrei Heinrich Gerber, care în pofida dizabilității locomotorii de care suferă și a faptului că este o persoană dependentă de scaun rulant, a fost și este în continuare prezent la foarte multe meciuri de acasă, chiar și în deplasare. Tricoul cu numărul 13 purtat de Cristian Scutaru a fost scos la licitație în perioada 2 octombrie 2019 – 6 octombrie 2019, fiind adjudecat de Vicențiu Eustache Ciocâldău la prețul de 300 lire sterline. Menționăm că Vicențiu a decis ca tricoul lui “Scuti” care i se cuvenea să îi fie oferit cu semnătura de rigoare destinatarului licitației, Andrei Gerber Heinrich.

Deoarece impactul avut de prima etapă din această serie de licitații caritabile a fost impresionant, și vă suntem recunoscători pe acest considerent, Politehnica – echipa comunității a decis să continue pe acest făgaș.

Fundația “Pentru Voi”- beneficiară a acestei serii de licitații

Fundația “Pentru Voi” oferă servicii sociale pentru 200 de adulţi cu dizabilităţi intelectuale şi familiile acestora din Timişoara şi împrejurimi.

Serviciile dezvoltate de Fundatie in premiera pentru Romania au devenit ulterior model de bună practica la nivel est- european. Astfel, „Pentru Voi” a creat primul centru de zi pentru adulti cu dizabilitati intelectuale din Romania, primul serviciu de angajare asistata, prima locuinta protejata, primul centru respiro pentru acest grup de persoane.

În cei 23 de ani de activitate Fundaţia „Pentru Voi” a descoperit oamenii din spatele etichetei: „handicapaţi şi debili mintali”, a creat un final fericit pentru poveştile lor de viaţă.

Având în vedere aceste argumente, Politehnica Timișoara a decis fără urmă de reținere ca în perioada 16 octombrie 2019 – 20 octombrie 2019 (ora 17:00) tricoul cu numărul 14 al căpitanului nostru, Ioan Mera, să fie scos la licitație pentru cei care nu râmăn pasibili când se pune problema de drepturile persoanelor cu dizabilități, Fundația “Pentru Voi”.

Cum pot să ajut în această cauză?

Persoana care va câștiga licitația, primește în schimb tricoul jucătorului polist semnat și cu un mesaj de mulțumire personalizat. Menționăm că tricoul lui Ioan Mera va fi oferit câștigătorului în maxim 14 zile.

Licitația se va desfășura prin următoarele mijloace:

• comentarii la postare pe rețelele de socializare (facebook, instagram, twitter);

• mesaj privat pe rețelele de socializare (facebook, instagram, twitter);

• email la contact@sspolitehnica.ro;

• postare pe forumul Druckeria: www.forum.druckeria.ro.

Politehnica – echipa comunității