Băieţii noştri au onorat cum se cuvine sărbătoarea celor 100 de ani de fotbal polist timişorean. Politehnica a câştigat cu 2-0 (0-0) ultima partidă oficială a anului, disputată la Giurgiu cu AFC Astra, în etapa a XVI-a a Ligii 2. Golurile au fost marcate de Ioan Mera şi Erik Gerbi.

În zi de mare sărbătoare, jocul de la Giurgiu a debutat cu o ocazie uriaşă pentru Poli. Putea fi 1-0 pentru echipa noastră încă din primul minut, când Gerbi i-a pasat lui Zaluschi, acesta din urmă a pătruns în careu, dar încercarea sa de scăriţă a trecut pe lângă stâlpul porţii din dreapta lui Moroz. Gazdele au replicat printr-o acţiune tăioasă a lui Dragoş Gheorghe, care a pătruns pe interior din banda dreaptă, dar nici încercarea sa de şut plasat nu a găsit vinclul din stânga lui Păduraru.

Prima repriză a continuat într-un ritm alert şi a arătat un joc de construcţie mult îmbunătăţit al echipei noastre. Zaluschi a mai încercat fără succes poarta de la distanţă (min. 9), în timp ce opt minute mai târziu Astra a ameninţat prin T. Giuroiu şi acelaşi Gheorghe, dar „Pădure” a fost din nou la post. O altă ocazie uriaşă pentru echipa noastră a fost cea din minutul 41, când Gerbi a recuperat din picioarele lui T. Giuroiu, a pătruns uşor lateral faţă de buturile Astrei, dar a trimis peste poartă în poziţie de singur cu portarul. Iar peste două minute Brăila putea vedea mai mult decât „galben” la o intrare întârziată direct pe piciorul lui D. Radu.

Repriza secundă a debutat chiar cu un şut bun al lui Brăila, respins de portarul nostru peste transversală. Minutul 52 a adus însă bucurie în tabăra alb-violetă, echipată azi şi cu negru. Zaluschi a bătut excelent un corner, Bocşan a sărit şi mingea a rămas în careu, de unde Mera a şutat puternic, marcând cu toată opoziţia unui astral poziţionat în faţa porţii. Putea fi 2-0 în minutul 58, dar reluarea lui Gerbi din unghi nu a fost suficient de puternică pe lângă portar, astfel că un apărător a îndepărtat pericolul. Minutul 61 a adus un penalty pentru gazde, Bocşan l-a agăţat pe Cl. Dragu, după o minge infiltrată şi cu şansă în careu. Căpitanul Şerban a executat în stânga lui Păduraru, dar goalkeeperul nostru a respins cu ajutorul barei! Apoi „libera” lui Gheorghe (64) a trecut alături şi echipa noastră a scăpat de o nouă fază periculoasă.

Jocul a rămas în continuare alert, peste nivelul Ligii 2, cu ocazii la ambele porţi. Iar în minutul 73, la o fază la indigo cu cea de mai devreme, Gerbi a găsit de această dată culoarul, marcând cu un şut pe jos la colţul lung din assist-ul lui Ignea! 2-0 pentru Politehnica! Minutul 89 a adus o nouă oportunitate din fază fixă de această dată, dar Ignea a trimis peste poartă din lovitura liberă obţinută de nou intratul Haţegan. Pe final antrenorul Nicolae Croitoru a introdus doi tineri din propria pepinieră, ambii născuţi în anul 2004: Daniel Olariu şi Ervin Bakoş. Cel din urmă debutând cu această ocazie la seniori! În prelungiri Lazăr (90+4) a fost şi el aproape de 3-0, dar Moroz s-a opus. Iar ultima acţiune a fost a lui Dragu, pentru gazde, încheiată cu şut pe lângă poartă.

Final frumos de an pentru Politehnica Timişoara, de Centenar echipa noastră a legat totodată al treilea succes consecutiv în campionat şi iernează pe poziţia a 14-a, cu 20 de puncte. Alb-violeţii reiau campionatul Ligii 2, anul viitor, la finele lui februarie, cu un meci acasă în compania Petrolului.

AFC Astra: Moroz – G. Buliga, Stoian, T. Giuroiu, Y. Abdulfatai (81, Zaharia) – G. Şerban (76, Adeshina), Banu – Danciu (59, Dumiraşcu), Brăila (59, I. Ilie), Dr. Gheorghe (cpt.) – Cl. Dragu. Pe bancă: M. Cotolan – D. Vasilescu, Al. Giuroiu, E. Umit. Antrenor: Florin Stîngă.

POLITEHNICA: Păduraru – Sofran, Mera (cpt.), Bocşan, Pamfile – D. Radu (64, D. Andrei), Ignea, Lazăr, Oanea (86, Haţegan) – Zaluschi (90+2, D. Olariu), Gerbi (90+2, Bakoş). Pe bancă: Murariu – Prodan, Huminic. Antrenor: Nicolae Croitoru.

*Spectatorii nu au avut acces la acest joc