Politehnica Timişoara s-a impus astăzi în cel de-al doilea test din cadrul stagiului de la Slovenj Gradec. A fost 2-1 cu divizionara secundă slovenă NK Brinje Grosuplje. Daniel Benzar şi Marin Mudrazija au marcat golurile echipei noastre.

Scorul putea fi deschis din minutul 2. În urma unei lovituri libere, Moţiu a reluat cu capul de la bara a doua, dar portarul Kisovec, aflat pe direcţie a respins balonul. NK Brinje a marcat în schimb la prima acţiune, în minutul 5, în urma unui şut cu stângul din faţa careului expediat de Mahic.

Intrat pe parcursul primei părţi, Daniel Benzar a fost aproape de egalare în minutele 36 şi 40. Prima dată balonul a trecut puţin pe lângă ţintă, apoi portarul a respins un şut trimis uşor din lateral. Până la urmă tot Benzar (min. 43) a făcut 1-1, cu un şut din afara careului, în dreapta portarului, după ce a recepţionat iniţial balonul de la Tsvetkov.

În repriza secundă, şi pe fondul modificărilor din ambele tabere, au fost mai puţine ocazii importante de poartă. Formaţia slovenă putea înscrie la nici cinci minute de la reluare, dar un jucător al lui NK Brinje nu a reuşit să cadreze pe poartă din poziţie bună. Din minutul 77 scorul a devenit 2-1 pentru Politehnica. Marin Mudrazija a reuşit să marcheze la primul joc în tricoul echipei noastre printr-o reluare cu capul în urma centrării lui Pană din corner şi a stabilit totodată scorul final.

Politehnica (antrenor Bogdan Andone):

Murariu (51, Devenish-Meares) – Oanea (60, M. Andone), Moţiu (70, Gologan), Tsvetkov (65, Pureca), Jurj (60, Taub), Plantak (60, D. Radu), Zaluschi (46, Pană), Milea (60, Ignea), Bătănaşi (31, Benzar; 80, Bakoş), Bîrnoi (65, Olariu; 82, Ţurcaş), Bordon* (46, Mudrazija).

Pe bancă: Isvoranu, Balica.

NK Brinje Grosuplje (antrenor Goran Markovic):

Primul 11: Kisovec – Pucihar, Abdic, Begus, Sparovec, Coralic, Dorniz, Klancnik, Ostojic, Mahic, Tomisic.

„A fost un test util, echipa a muncit, a făcut efort mare, întâlnind o echipă foarte agresivă şi mai bine pregătită în momentul de faţă, pentru că încep mai repede campionatul. A fost un test din care am rămas cu lucruri bune şi cu lucruri care rămâne în continuare de corectat. E de apreciat atitudinea şi munca jucătorilor. Şi e de apreciat faptul că în repriza a doua, mai ales după minutul 60, când majoritatea jucătorilor din teren, şapte-opt jucători au fost Under 20, dintre care şase sau şapte Under 18, din academia proprie. E important să înveţe, să ştie ce înseamnă Politehnica, să înveţe să câştige şi să aibă o mentalitate corectă”, Bogdan Andone, antrenor principal Politehnica Timişoara

*În prima repriză a evoluat pentru noi şi Patrik Bordon (atacant, 34 ani, ultima dată la NK Dekani – L2 Slovenia), care se află în probe la echipa noastră.

Cristian Bocşan a lipsit, el suferind o accidentare în primul joc din Slovenia, cu Tabor Sezana (scor 1-2). Drept urmare a revenit în ţară pentru investigaţii suplimentare la genunchiul drept.

Ultimele jocuri de verificare ale Politehnicii în cantonament vor fi duminică, 17 iulie: cu NK Fužinar Ravne, de la ora 11.00, respectiv NK Triglav Kranj, de la ora 18.00 (ambele L2 Slovenia). Precum meciul de azi, ele se dispută pe stadionul „Vinko Cajnko”, din Slovenj Gradec (locaţia stagiului nostru), şi vor fi de asemenea transmise live video pe Facebook.