Politehnica Timişoara o reîntâlneşte mâine pe Rapid Bucureşti pe teren propriu. De această dată jocul va conta pentru runda a III-a din faza play-off-ului Ligii 2 şi se va disputa pe arena „Dan Păltinişanu”, unde alb-violeţii au înregistrat succese pe linie în acest campionat.

Oaspeţii de mâine au reuşit, în schimb, să se impună cu 2-0 pe „Ştiinţa” în sezonul regular, într-un meci special, aşa cum sunt toate între cele două cluburi înfrăţite la nivel de suporteri.

„Ne aflăm înaintea celui de-al treilea joc din acest play-off. Întâlnim echipa momentului în Liga a II-a: Rapid, echipa care arată cel mai bine în acest moment, care în ultimele patru jocuri a înscris 13 goluri, în condiţiile în care au jucat fiecare meci sub o presiune fantastică, şi aici marele merit e al lui Mihai Iosif, care practic a transformat această echipă. E un joc special cu Rapidul, în a cărui componenţă sunt jucători cu foarte multă calitate, îi cunosc foarte bine, de la mijloc în sus fiecare jucător poate să decidă jocul. Pot să facă diferenţa, au şi un echilibru, pentru că arată bine şi pe faza de apărare, unde excelează Dandea, un mare plus pentru ei. Dar am aşteptări de la echipa noastră, să arate foarte multă determinare, să joace cu foarte mult curaj. La meciul cu Craiova am fost dezamăgit de rezultat şi, în eventualitatea în care mâine nu vom câştiga, lucrurile sunt cam clare referitor la primele două poziţii. Chiar dacă mai sunt multe puncte puse în joc. Supărarea mea la Craiova a fost că nu ne-a fost cu nimic superioară, o echipă care stă mult mai bine decât noi din toate punctele de vedere, a câştigat cu şansă la un singur şut pe spaţiul porţii. Avem foarte multe lucruri de pus la punct. M-au nemulţumit multe momente ale jocului, am arătat mult mai rău decât la Călăraşi. La Călăraşi a fost cred cel mai bun joc al echipei în acest sezon, la fel, împotriva unei echipe foarte bune…. jucăm mâine cu Rapidul ca să ne bucurăm de joc, pentru că e un meci împotriva unei echipe de tradiţie, unei echipe frumoase, pe care eu o respect enorm şi ştiţi afinitatea mea pentru Rapid, pentru că am şi jucat, am şi antrenat Rapid de două ori. Sper să fie un meci spectaculos şi cel mai bun să câştige”, a declarat Dan Alexa, antrenorul principal al alb-violeţilor.

Tot lotul nostru este valid iar tehnicianul Politehnicii va lua loc pe bancă mâine după trei runde de suspendare. „Am foarte mare încredere în staff-ul meu. Nu cred că nu am câştigat sau nu am obţinut măcar un punct la Craiova pentru că nu am stat eu pe bancă. Dacă acolo s-ar face diferenţa vom vedea mâine, dar din punctul meu de vedere nu cred că acolo a fost problema (…) Cu Rapidul trebuie să venim cu un plus de încredere, trebuie să arătăm că ne dorim această promovare. Primul obiectiv a fost calificarea în play-off şi am obţinut-o, am fost felicitaţi de foarte multă lume din fotbal, diferenţa (financiară) dintre noi şi multe echipe e colosală în Liga 2… Am obţinut o performanţă, felicit jucătorii, e performanţa lor, chiar dacă în unele momente am suferit mult, dar nu vreau să cred că am intrat într-o zonă de confort, că ne-am îndeplinit un obiectiv, pentru că nu joacă banii (…) În opt jocuri trebuie să obţinem măcar un loc de baraj, pentru că e accesibil. Suntem într-un alt campionat, cu echipe cel puţin valoric egale ca şi noi, depinde cât de multă personalitate ai, curaj şi multă determinare”, a concluzionat tehnicianul Politehnicii.

Despre partida de mâine a vorbit şi cel mai nou component al compartimentului ofensiv, atacantul Pavle Radunovic, sosit în iarnă la echipa noastră. „E un joc foarte important pentru noi şi e un meci dificil, pentru că nu avem victorie de câteva jocuri. Dar trebuie să arătăm în primul rând calitate în teren şi rezultatul va fi în favoarea noastră cu siguranţă… Sper că dacă vom câştiga două-trei meciuri totul se va schimba şi vom avea şanse bune la primele două locuri! Pentru noi e foarte important să jucăm bine acasă, să câştigăm fiecare duel din fiecare joc, să dăm 100%, dacă toţi dăm maximum cu siguranţă va fi bine pentru echipă şi suporterii noştri vor fi fericiţi şi mândri de noi”, a spus Pavle Radunovic.

Partida Politehnica Timişoara – Rapid Bucureşti se dispută mâine, de la ora 16.30 (Digisport 1), pe stadionul „Dan Păltinişanu”, în etapa a III-a a play-off-ului Ligii 2. Giuleştenii ocupă locul 2, cu 39 de puncte, în timp ce alb-violeţii sunt pe 5, cu şase mai puţine, tot după două partide contabilizate în această fază a campionatului.