Meciul de duminică are o însemnătate specială. E un derby ”în familie”, între două cluburi susținute de suporteri extrem de pătimași, care trăiesc la intensitate maximă tot ceea ce înseamnă fenomenul fotbal. E meciul unei prietenii între galerii ce durează de mai bine de 40 de ani, e un meci care se joacă în apropierea datei de 4 decembrie, data la care s-a format, în urmă cu 99 de ani, Societatea Sportivă Politehnica Timișoara.

Pentru acest meci am ales ca împreună cu prietenii noștri de la Rapid să cinstim toate aceste momente printr-un echipament special în care cele două echipe vor ieși pe teren la primul fluier al arbitrului. Tricourile făcute pentru acest meci poartă stemele celor două cluburi, anii înființării, alături de binecunoscutul slogan ”Frați mereu”. De asemenea, pe pieptul tricourilor va mai sta logo-ul unei organizații care are grijă de ani de zile de noi toți. De comunitatea din care facem parte.

Organizaţia Salvaţi Copiii Filiala Timişoara, este o organizaţie neguvernamentală, non-profit, fiind una dintre filialele Organizaţiei Salvaţi Copiii România, care militează pentru implicare socială în viața comunității, astfel încât programele care îi privesc pe copiii de toate vârstele să aducă beneficii pe termen lung întregii comunități.

La nivel naţional, Salvaţi Copiii România este recunoscută pentru participarea sa activă şi capacitatea de coordonare în dezvoltarea studiilor şi strategiilor naţionale, care au un impact direct în sistemul de protecţie a copilului în România.

Organizaţia Salvaţi Copiii a dobândit statutul de ONG de utilitate publică şi desfăşoară o serie de proiecte în domeniul social.

Filiala Timişoara a Organizaţiei Salvaţi Copiii a fost infiinţată la data de 18 iunie 1992, având de-a lungul timpului în derulare proiecte adresate copiilor victime a unei forme de abuz, copii/tineri victime a traficului de persoane, copii exploataţi prin muncă, copii/ tineri în risc de abandon şcolar, copii/ tineri cu risc de a se îmbolnăvi de TB sau HIV-SIDA, copii/ tineri suferinzi de diferite boli rare, nou-născuți în risc de mortalitate infantilă , mame tinere, parinţii şi familiile acestora, profesori/educatori, alte categorii de profesionişti etc.

În prezent în cadrul Organizaţiei Salvaţi Copiii Filiala Timiş se află în derulare următoarele proiecte, care se adreseaza direct unui numar aproximativ de 450 de beneficiari:

  • Centrul de Consiliere pentru Părinți și Copii (serviciu licenţiat)
  • Centrul Educaţional “Să Creştem Împreună!” din Sânnicolau-Mare, jud. Timiş
  • Centre Educaţionale în Timişoara
  • Activitatea de voluntariat

De asemenea, este important de specificat faptul că în ultimii 5 ani  Organizaţia Salvaţi Copiii Filiala Timişoara s-a implicat activ în prevenirea mortalităţii infantile prin dotarea cu aparatură medicală a maternităţilor şi a spitalelor din Timişoara şi din zona de Vest a României.

Ne dorim ca acest meci special să lase ecouri în comunitate. Ne dorim să ajutăm, la fel cu Salvați Copiii Timișoara o fac de aproape 30 de ani. De aceea echipamentele pe care jucătorii le vor purta vor fi scoase după meci la o licitație caritabilă. Banii încasați în urma licitației vor fi redirecționați către filiala Timișoara a organizației Salvați Copiii, pentru ca aceștia să poată continua munca extraordinară pe care o fac pentru societate și pentru a-și putea atinge obiectivele.

Vom fi mândri să putem spune că am contribuit, dând o mână de ajutor atunci când am putut celor care fac atât de multe pentru noi!

Licitația se va desfășura pe site-ul oficial al Politehnicii Timișoara, începând de după meci și până luni, 7 decembrie 2020, la ora 21:00, ora de închidere oficială. Veți putea găsi mâine pe canalele oficiale ale clubului toate informațiile cu privire la licitație și la modul în care se va putea licita.