Profilul clubului

Din punct de vedere juridic clubul nostru funcționează sub denumirea ACS ASU Politehnica Timișoara, structură de drept privat înregistrată în Registrul Special al Asociațiilor la poziția 43/15.04.2014, persoană juridică fără scop patrimonial ce are trei membri fondatori: Universitatea Politehnica Timișoara, Fundația Politehnica Timișoara și Asociația Foștilor Studenți și Angajați ai Politehnicii din Timișoara. Obiectivul Asociației este ”promovarea și organizarea activităților sportive, a principiilor Societății Sportive înregistrată în 1920 de către cadre didactice ale Politehnicii Timișoara, a orașului Timișoara și a Banatului”, așa cum e precizat în Statutul clubului. Conducerea executivă a Asociației e asigurată de Consiliul Director, format din trei membri, reprezentanți ai entităților fondatoare.

Managementul clubului e asigurat de către Asociația Suporterilor Timișoreni ”Druckeria” în colaborare cu reprezentanți ai UPT.

Din punct de vedere fiscal clubul nostru poate beneficia de sponsorizări în condițiile și cu respectarea legii, poate aplica la proiecte cu finanțare națională sau europeană, poate emite facturi, chitanțe, poate încheia contracte de colaborare, sponsorizare sau parteneriat cu orice entitate juridică. Administrarea bugetului și controlul financiar extrem de strict al finanțelor clubului se face de către reprezentanții financiari ai AST Druckeria, în parteneriat cu reprezentanți ai UPT. În fiecare sezon se întocmesc rapoarte de venituri și cheltuieli, defalcate pe categorii, care sunt oferite tuturor părților implicate în managementul clubului, precum și reprezentanților sponsorilor și membrilor cotizanți.

Situații financiare anuale 2019, 2020

Din punct de vedere logistic beneficiem, cu sprijinul Universității Politehnica Timișoara, de una dintre cele mai bune baze de pregătire din partea de vest a României, standardele fiind mult peste cele ale ligii în care evoluăm în prezent. Fotbaliștii Politehnicii de la toate nivelele de vârstă beneficiază de terenuri de antrenament și pregătire cu gazon natural și sintetic, bazin de înot, saună, sală de forță, terenuri de dimensiuni reduse acoperite (pentru pregătirea de iarnă). Stadionul Știința, aflat în inima Timișoarei, este locul în care ne desfășurăm partidele de pe teren propriu și e primul stadion pe care Politehnica l-a numit ”acasă”, începând cu anul 1928. Reprezentanții UPT asigură întreținerea totală a bazelor sportive, oferind clubului nostru cele mai bune condiții pentru a își desfășura activitatea.

Din punct de vedere moral ne propunem să fim un club deschis către toate categoriile sociale, o prezență constantă în viața comunității, creând legături între fani și aducând bucurie în sufletele celor care susțin Politehnica Timișoara. Beneficiind de o bază mare de fani susținem și promovăm activitatea de voluntariat, domeniile de activitate din care provin suporterii ce se ocupă de activitatea zilnică a clubului fiind extrem de variate, diversitatea bagajului de cunoștințe al fiecăruia contribuind la succesul și consolidarea Politehnicii.

Ne propunem să întoarcem comunității puțin din dragostea cu care ne înconjoară la fiecare sfârșit de săptămână pe arenele din Timișoara sau din țară. De aceea printr-un număr mare de acțiuni caritabile sau de responsabilitate socială oferim un real sprijin tuturor celor care au nevoie să îl primească, încercând pe cât de mult posibil să îi implicăm pe toți cei care fac parte din familia Politehnica în aceste acțiuni (fotbaliști, antrenori, suporteri, etc.).