Povestea noastră

ASU Politehnica Timișoara și-a început povestea în vara anului 2012, după dispariția vechiului club patronat de Marian Iancu datorată ingineriilor financiare. Actualul club e rezultatul unui parteneriat între Universitatea Politehnica Timișoara, una dintre cele mai prestigioase instituții educaționale din România și singurul proprietar moral și legal al clubului, și Asociația Suporterilor Timișoreni „Druckeria”, organismul juridic ce sprijină activitatea suporterilor poliști.

ASU Politehnica Timisoara

Ne-am început călătoria într-un meci cu AS Gran Plaz Liebling, pe stadionul Știința, în luna august a anului 2012, în fața a peste 1000 spectatori dornici să asiste și să contribuie la renașterea Politehnicii. Meciul s-a disputat în prima etapă a Ligii a V-a, sezonul 2012/2013. De atunci au trecut cinci ani, am jucat peste 150 meciuri și am reușit trei promovări, ajungând în prezent în Liga a II-a, antecamera fotbalului românesc de top. Printr-un management inteligent și prin responsabilitate maximă față de finanțele clubului am reușit să ne transformăm într-un model pentru alte cluburi și pentru fotbalul românesc, propunând un alt tip viabil de organizare în fotbal.

În momentul de față clubul a atins un punct din care trebuie să crească într-un mod sustenabil pentru a-și maximiza potențialul. Am pornit la drum bazându-ne pe principii solide, pe transparență și comunicare cu toți cei implicați în acest proiect și nu avem nici o intenție de a renunța la acest etos. Însă pentru a progresa clubul trebuie să atragă venituri ce sunt pe măsura ambițiilor noastre de a crește și de a ne dezvolta. Încă de la înființare ASU Politehnica Timișoara a beneficiat de un număr mare de donații generoase și a atras sponsorizări ce i-au permis să ajungă în punctul actual, din punct de vedere sportiv, organizatoric și financiar. O bază de fani loiali împreună cu o echipă de voluntari extrem de dedicați au ajutat clubul să progreseze și i-au susținut creșterea.