Adica pentru oameni ca tine și ca mine

Suporteri simpli, care își găsesc în susținerea echipei favorite un refugiu. Oameni pentru care a-și vedea favoriții ”la lucru” înseamnă tot, și care ar face orice pentru asta.

Suntem poate romantici, însă încă afirmăm cu tărie că fotbalul e în continuare pentru noi. Nu pentru bani, nu pentru televiziuni, nu pentru interesele unui patron sau ale unui președinte. Ci pentru simpla bucurie pe care oamenii ca noi o trăiesc la fiecare sfârșit de săptămână atunci când ”ai noștri” ies pe gazon.

Noi am muncit mult ca să ajungem unde am ajuns. Am trecut prin focul ligilor ”mici”, perioadă extrem de frumoasă pentru toți suporterii violeți. Am dat examenul maturității în Liga a III-a și acum suntem deja în al doilea an de Liga a II-a. Am trăit multe momente în toți acești ani, am încercat să lăsăm o impresie frumoasă pe oriunde am trecut, am fost primiți și priviți și cu dragoste, și cu ură, însă întotdeauna cu respect. Respectul cuvenit unor oameni care au pornit de jos, au strâns din dinți și au încercat să facă orice pentru ca propriului lor club să îi fie mai bine.

Lucru pe care am încercat să îl facem și la Șiria, luna trecută, în duelul cu rivalii de o viață de la UTA Arad. Însă de această dată nu am mai primit respectul cuvenit. Suporterii noștri au fost umiliți, tratați preferențial, fiindu-le interzis accesul la un eveniment sportiv, pe baza unui tichet de intrare valabil, într-un mod complet discriminatoriu.

Cazul a fost relatat pe larg în presa sportivă:

Sursa 1Sursa 2Sursa 3Sursa 4Sursa 5Sursa 6 .

De altfel și alte detalii ale atmosferei complet ostile și nepropice desfășurării unui derby de asemenea anvergură au ieșit la suprafață după meci:

Sursa 1Sursa 2.

Răspunsul nostru, al tuturor membrilor familiei Politehnica Timișoara a fost unul extrem, dar care trage un semnal de alarmă mare asupra modului în care sunt și în care ar trebui să fie tratați suporterii: retragerea echipei de pe teren în minutul 62 al meciului și acceptarea consecințelor legale. Și asta cu un singur scop: acela de a face pe toată lumea să înțeleagă că astăzi am fost noi, mâine ar putea fi în aceeași situație orice alt suporter din țară. Mâine ai putea fi chiar tu, ți-ai putea lua o zi liberă de la serviciu, ți-ai cumpăra un bilet, ai merge până într-un alt oraș pentru a-ți vedea echipa și ai putea ajunge în câmp, într-o intersecție, unde să fii ținut cu forța vreme de câteva ore.

Acceptăm decizia Federației Române de Fotbal, luată în baza regulamentelor după care fotbalul românesc este guvernat. Înțelegem că gestul nostru poate crea un precedent periculos, care să fie folosit în alte situații cu alte scopuri. Însă unicul nostru scop a fost acela de a spune clar și răspicat că FOTBALUL ESTE PENTRU SUPORTERI. Pentru acest lucru am fost sancționați cu pierderea meciului la masa verde cu scorul de 3:0, o depunctare cu 3 puncte în clasament și o amendă de 79.500 lei. Acest lucru poate reprezenta o lovitură extrem de grea pentru clubul nostru, datorită modului unic în România în care el este organizat.

TRICOU ”FĂRĂ PATRONI”

Începând din weekendul 19-20 mai poți cumpăra din magazinul nostru online tricoul-simbol al deplasării la Șiria, pe violet sau negru, costul acestuia este de 50 lei (11 EUR) iar toți banii obținuți în urma vânzării vor merge în contul plății amenzii. Tricoul negru are pe față imprimeu ”FĂRĂ PATRONI” alb, iar pe spate un imprimeu special dedicat campaniei ”FOTBALUL ESTE PENTRU SUPORTERI”, tricoul violet are pe față imprimeu ”FĂRĂ PATRONI” alb, iar pe spate imprimată stema clubului nostru.

DONAȚIE

Poți dona o sumă de bani în contul clubului, cu mențiunea ”fotbal pentru suporteri”. Conturile în care se poate dona sunt deschise la BRD Group Societe Generale, titularul contului ACS ASU Politehnica Timișoara

RON: RO85BRDE360SV89755053600

EUR: RO72BRDE360SV08285013600 – swift „BRDEROBU”

PAYPAL

Poți dona o sumă de bani prin intermediul PayPal, contul asociat fiind al unei persoane fizice datorită dificultății de integrare a donațiilor prin PayPal în contabilitatea clubului:
MEMBRU COTIZANT

Poți deveni membru cotizant al clubului nostru, obținând astfel un vot în cadrul Adunărilor Generale ale Membrilor Cotizanți, un vot pentru viitorul clubului; mai multe detalii pe www.sspolitehnica.ro/sustinere

BILETE LA MECI

Te așteptăm la meciurile noastre de acasă, în acest sezon mai jucăm cu Foresta Suceava (16 mai – Știința) și Ripensia Timișoara (26/27 mai – Dan Păltinișanu); prețul unui bilet de intrare e de 10 lei, încasările ne ajută să susținem costurile de organizare ale meciurilor.

FAN SHOP

La partidele de acasă poți vizita FanShop-ul aflat la intrarea în tribună și poți cumpăra materiale promoționale Politehnica Timișoara. De asemenea poți vizita shop-ul online la adresa www.sspolitehnica.ro/shop

2%

Până în data de 25 mai poți redirecționa 2% din impozitul pe venit către Politehnica Timișoara. Detalii despre campanie și formularele necesare le găsești pe www.sspolitehnica.ro/doilasuta; până în 25 ne vei găsi și în centrul orașului, în intervalul 17:00 – 20:00, reprezentanții clubului nostru te vor ajuta să completezi formularul de redirecționare.

SPONSORIZARE

În cazul în care reprezinți o companie interesată de promovarea produselor și serviciilor prin intermediul clubului nostru putem stabili o întâlnire pentru discutarea tuturor aspectelor unui potențial parteneriat. Trimite-ne un mail la sebastian.novovic@sspolitehnica.ro pentru a stabili detaliile necesare.

Descarcă fotografia de profil și de fotografia de copertă, fă cunoscută acțiunea noastră pe pagina ta de Facebook! Promovează campania ”FOTBALUL ESTE PENTRU SUPORTERI” pe site-ul, blog-ul sau pagina ta de Facebook, astfel încât mesajul nostru să ajungă la cât mai mulți iubitori ai fotbalului.