3,5% pentru Politehnica

Despre 3,5% (fost 2%)

Este aceasta o donație? Nu. E strict alegerea ta legat de modul în care să fie folosiți o parte din banii pe care i-ai virat deja statului în cursul anului 2021, ca impozit pe veniturile obținute. În cazul în care nu alegi să susții o organizație anume, întreaga sumă va rămâne la bugetul de stat sau va fi redistribuită după criterii netransparente. Pentru acest an toate organizațiile pot beneficia de 3,5% în loc de 2%!

Mă costă ceva? Îmi vor fi imputați bani din salariu? Nu, să redirecționezi 3,5% din impozit nu te costă nimic. E o facilitate fiscală (definită legal de art. 84, alin. 2 din Legea 571/2003) pe care statul ți-o oferă ție, ca și contribuabil, cu scopul de a susține asociațiile non profit pe care le dorești. Iar aici intră și Druckeria, înregistrată ca ONG.

Ce trebuie să fac? Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul fiscal 230 cu datele tale personale, iar de restul ne vom ocupa noi.

Am nevoie de vreun alt document de la locul de muncă? Nu, nu e nevoie să atașezi adeverințe sau alt gen de documente de la locul sau locurile de muncă la care ai fost angajat. Inspectorii fiscali vor calcula sumele ce urmează să revină asociației noastre, în baza declarațiilor fiscale depuse de fiecare angajator la ANAF pe parcursul anului trecut.

Cum beneficiază clubul de pe urma formularului completat de mine? Reprezentanții asociației noastre centralizează formularele lunar și le depun la Administrațiile Financiare de care aparține fiecare dintre cei care au ales să redirecționeze cei 3,5% către noi. Serviciul fiscal calculează apoi suma ce trebuie direcționată către Druckeria și efectuează plata, prin Trezorerie, în termen de 90 de zile de la depunerea declarațiilor.


Completează și trimite

Unde pot găsi formularul 230? Poți descărca formularul 230 de aici și să completezi datele tale personale în secțiunea I (de mână, cu majuscule) și să semnezi în partea de jos, la Semnătura contribuabilului iar reprezentantul clubului nostru va depune în numele tău formularul 230 la Administrația Financiară de care aparții. Asta e tot! Îți mulțumim, în modul acesta simplu ne-ai ajutat foarte mult!


Întrebări frecvente

Nu pot face totul online? Sigur, ne poți trimite formularul și împuternicirea completate și scanate la adresa de e-mail sebastian.novovic@sspolitehnica.ro. Noi ne vom ocupa ca ea să fie depusă la Administrația Financiară de care aparții.

Care e Administrația Financiară de care aparțin? Pot trimite eu direct formularul? Sigur, găsești aici o listă cu adresele serviciilor fiscale din întreaga țară. În funcție de domiciliul din cartea de identitate poți identifica Administrația Financiară de care aparții. Tot ce trebuie să faci este să descarci de aici formularul 230 fără împuternicire, să îl completezi și să îl trimiți printr-o scrisoare cu recomandare de primire pe adresa serviciului fiscal la care ești arondat. Dacă ai semnătură electronică, poți urma procesul online în Spațiul Privat Virtual pus la dispoziție de Agenția Națională de Administrare Fiscală – ANAF. De multe ori procedura se dovedește a fi extrem de greoaie, iar din această cauză recomandăm completarea formularelor tipărite.

Care este data limită până la care se pot depune formularele? Momentan termenul limită este de 25 mai 2022. În cazul în care dorești să ne trimiți formularul prin poștă te rugăm să o faci până cel târziu pe 1 mai 2022, astfel încât să putem avea suficient timp pentru a procesa toate formularele și a le depune la Administrațiile Financiare.

Îmi puteți confirma că ați primit banii de la mine, dacă am completat formularul? Nu, din păcate beneficiarii sumelor obținute prin redirecționarea celor 3,5% din impozit nu pot obține informații cu privire la identitatea persoanelor care fac redirecționarea.  Teoretic viramentul banilor se face în termen de maxim 90 de zile de la depunerea formularelor la Administrațiile Financiare. Dacă dorești să ne anunți că ai depus formularul trimite-ne un mail la sebastian.novovic@sspolitehnica.ro.

ANAF mi-a trimis o scrisoare în care mă anunță că am cerut redirecționarea a 3,5% din impozitul pe veniturile mele. Ce trebuie să fac? Nu trebuie să faci nimic. Aceste scrisori sunt trimise tuturor contribuabililor ce nu depun personal formularul 230 la ANAF, ci prin reprezentanții beneficiarilor, în baza unor borderouri. Datorită fraudelor din anii trecuți statul dorește să verifice datele ONG-ului beneficiar înscris în formularul depus în numele tău. Dacă ele corespund cu cele ale asociației noastre (vezi mai jos), atunci nu trebuie să faci nimic, nu trebuie să răspunzi la acea scrisoare.

Asociatia Suporterilor Timisoreni Druckeria
CIF: 26478891
Banca: Raiffeiesen, IBAN: RO76RZBR0000060012312108
Gheorghe Ranetti, nr. 22
Timisoara, Timiş, 300482
România

Împuternicit: Sebastian Lucian Novović


Ce susțin prin contribuția mea?

Politehnica Timișoara e singurul club de fotbal profesionist din România susținut și administrat de o instituție de învățământ superior, în parteneriat cu asociația suporterilor acestuia. Modelul nostru de organizare e unic, iar povestea noastră de până acum e una nemaiîntâlnită în fotbalul românesc. Poți afla mai multe despre noi pe la secțiunea „povestea noastră”.

Întreaga noastră activitate se bazează pe transparență și pe susținerea comunității, fondurile necesare desfășurării acesteia provenind în mare măsură de la suporteri și de la sponsorii și partenerii noștri. Universitatea Politehnica Timișoara și Asociația Suporterilor Timișoreni ”Druckeria” se implică activ în managementul clubului, susținând logistic și financiar buna desfășurare a lucrurilor.

Am reușit să construim o academie de copii și juniori ce momentan ocupă poziția 9 în clasamentul academiilor întocmit de Federația Română de Fotbal pentru anul 2020. Avem peste 250 de copii legitimați la toate categoriile de vârstă ce participă cu rezultate notabile în competițiile naționale.

Clubul nostru a inițiat de-a lungul timpului numeroase acțiuni caritabile și sociale ce au avut ca scop ajutorarea membrilor comunității noastre aflați în dificultate. Am răspuns pozitiv oricărei inițiative de acest gen, reușind ca în toți acești ani să ajutăm prin numeroase acțiuni mii de semeni ce au avut nevoie de sprijinul nostru. Poți vedea aici o scurtă prezentare a clubului nostru și a puțin din ceea ce am făcut până acum.

Orice sprijin, oricât de mic, pentru noi contează enorm.  Poți susține dezvoltarea unui club diferit de fotbal, bazat pe transparență, corectitudine și respect față de suporteri și comunitate. Și, în plus, nu te costă nimic! 😊

Îți mulțumim.