Clubul nostru pune accent pe jucătorii tineri iar din acest an aşteptăm ca puştii generaţiei de excepţie 2003 şi nu numai să-şi facă tot mai mult simţită prezenţa în lotul echipei de seniori. Unul dintre juniorii care în această perioadă se pregăteşte alături de colegii de la prima formaţie, cu restricţiile de rigoare impuse de pandemie, e Ralf Kuhn, un localnic care a crescut practic în alb-violet.

Ralf Roland Kuhn s-a născut pe 15 aprilie 2003 la Timişoara. A fost mai întâi vârf de atac, dar în ultima perioadă a activat în benzile laterale, în special ca aripă stânga. Liceanul în vârstă de 17 ani spune că părinţii l-au îndreptat spre fotbal datorită energiei debordante arătate încă de mic. „Din ce mi-au povestit părinţii mei eram un copil hiperactiv şi, ca să-mi consum energia, la vârsta de cinci ani, m-au dus la Ripensia 2000. Era unul dintre puţinele cluburi din acea perioadă care accepta copii aşa de mici şi era aproape de casă. La vârsta de şapte ani m-am dus apoi la FC Politehnica Timişoara, la grupa domnului profesor Prodana, care m-a ajutat să ajung la nivelul la care sunt astăzi”, a spus Ralf despre primele contacte cu sportul rege. El s-a îndrăgostit de alb şi violet după o vizită pe „Marele oval”: „L-am rugat pe tata să mă ducă la Poli pentru că m-am dus pe stadion, pe „Dan Păltinişanu” şi mi-a plăcut atmosfera de acolo şi am vrut să joc pentru acest club. Cel mai mult mi-au plăcut suporterii şi acum îi iubesc pe suporteri!”.

Grupa de născuţi în 2003 a Politehnicii, unde a crescut şi Ralf Kuhn, s-a remarcat de-a lungul anilor prin rezultate foarte bune. Totul a culminat cu titlul naţional la juniori D, obţinut în anul 2016 de „Băieţaşii în ghete” în faţa Viitorului Constanţa (1-0). „Pot să zic că atunci a fost un vis devenit realitate, nu am realizat atunci ce peformanţă am avut cu colegii mei, dar când stau acum să mă gândesc, chiar a fost ceva de minune!”, subliniază Ralf Kuhn. Generaţia sa a continuat să aibă evoluţii apreciate şi în următoarele sezoane. Din păcate, ediţia curentă a fost anulată din cauza coronavirusului. La momentul întreruperii Politehnica fiind pe locul 1 în seria vestică a Elitei U17. „Eram detaşaţi de al doilea loc şi aveam mari şanse să câştigăm locul 1 anul acesta”, a mai spus tânărul polist.

Ralf Kuhn nu e prima dată în fief-ul „Băieţilor în ghete”. S-a antrenat de asemenea sub comanda lui Octavian Benga în iarnă, evoluând totodată şi în teste. „Sunt fericit că mi s-a acordat această şansă de a mă antrena cu seniorii. Şi sper să ajung să joc şi în meciurile oficiale”, a precizat acesta despre următorul pas dorit. Dintre colegii de generaţie ai lui Kuhn, Politehnica i-a folosit deja la nivelul Ligii 2 pe Alex Borbei, Alex Gaşpar, Denis Radu şi Demetris Cristodulo.

Numele lui Ralf Kuhn nu are întâmplător rezonanţă nemţească, tatăl său având origini germane şvăbeşti. Deşi are alura lui Timo Werner, bănăţeanul care măsoară deja 1,81 metri e însă fan Cristiano Ronaldo. „Bineînţeles că vreau să-l copiez pe Ronaldo, dar ca stil de joc nu pot să mă compar cu nimeni pentru că mai am foarte mult de muncit de acum încolo. Calităţile mele ar fi viteza şi finalizarea”, a adăugat Ralf cu modestie. Un lucru e cert, chiar dacă se simte confortabil în preajma careului advers, puştiul alb-violet îi apreciază mult pe experimentaţii stopperi ai Politehnicii. „De la Poli îmi place foarte mult de Mera şi Scutaru, după părerea mea ei controlează jocul pe teren, sunt nişte lideri!”, a conchis Ralf Kuhn. El are o opţiune inedită pentru numărul preferat pe tricou: 74! De ce?: „Înainte aveam 7, care e numărul meu norocos, iar 4 pentru că aprilie e luna în care m-am născut”.

Trebuie spus că juniorul cu origini şvăbeşti nu a neglijat nici studiile. Învaţă la Liceul „Nikolaus Lenau”, instituţie de învăţământ cu predare în limba germană şi unul dintre cele mai apreciate licee din oraş. „E foarte bine cu şcoala, cel mai dificil an a fost până acum doar în clasa a VIII-a, când plecam de dimineaţă de acasă, mergeam la şcoală, la antrenament, apoi la meditaţii şi ajungeam pe la 9-10 seara acasă”, îşi aminteşte Ralf.

Ralf Kuhn, al treilea de la stânga la dreapta în rândul de sus, alături de grupa 2003 a Politehnicii