Antrenorul principal al Politehnicii Timişoara s-a arătat încântat de deznodământul partidei cu Farul Constanţa, din etapa a III-a a Ligii 2, întâlnire de pe arena „Dan Păltinişanu” încheiată cu victoria alb-violeţilor, scor 2-1.

„Sunt trei puncte cu o echipă foarte bună, am studiat-o, au jucători iuţi, îndemânatici, aici vreau să-l laud pe Ianis Zicu, pentru că e meritul lui, şi al lui Ciprian Marica, pentru că au adus jucători foarte buni, puşi bine în teren. Am încercat să-i contracarăm, să câştigăm cele trei puncte, chiar dacă nu am jucat aşa de spectaculos, totuşi am avut şi ocazii foarte multe. Chiar dacă ei în primele zece minute au avut două ocazii, au început mai bine ca noi, am echilibrat şi am marcat. Şi am avut noi două ocazii mari, raportul la oportunităţi a fost egal în prima repriză. Apoi am făcut un pas neaşteptat şi nedorit în spate, ne-au pus în dificultate, dar cred că am fost inspirat şi cu schimbările. Plazonja a marcat, puteam face şi 3-1 prin Codrea, s-a terminat 2-1, importantă e victoria, îi felicit pe jucători. Avem un grup senzaţional, asta îmi dă încredere şi putere ca în fiecare săptămână să o iau de la capăt şi să pregătim meciurile în amănunt”, a declarat Octavian Benga.

Suporterii Politehnicii şi-au susţinut favoriţii din afara stadionului la acest meci iar la final jucătorii s-au dus să-i salute şi să le mulţumească pentru sprijin.„Ne-am bucurat de pe tunel, nu cu ei împreună, nu ne-am apropiat, doar la câţiva metri. Avem nişte suporteri fantastici, e păcat că nu sunt lângă noi. Cu siguranţă în jocul nostru din prima etapă şi în cea de-a treia ne dădeau o putere şi o viteză în plus şi arătam mult mai bine. Dedicăm lor această victorie, familiilor noastre, ale jucătorilor şi tuturor bănăţenilor, repet, pentru că Politehnica Timişoara e cel mai mare brand din Banat şi trebuie să revină acolo unde-i e locul, în Liga I. Dacă nu după sezonul acesta, atunci după următorul, dar să fie siguri oamenii că noi vom da totul până la ultima picătură şi cred că e vizibil în teren că jucătorii dau totul pentru echipă”, a mai spus Tavi Benga.

Pe bancă a luat loc în premieră în cadrul lotului de seniori tânărul goalkeeper Mario Cuzmanovici, crescut la grupa 2004 a Politehnicii şi care a semnat în vară un contract valabil până în vara anului 2023. Despre situaţia goalkeeperului Rareş Murariu directorul sportiv al Politehnicii, Marius Cociu, a precizat că acesta e în continuare jucătorul Politehnicii.