Alb-violeţii s-au impus în duelul local cu roş-galbenii din runda a 5-a a Ligii 2. A fost Politehnica – Ripensia 2-0 (0-0), după un meci în care echipa pregătită de Octavian Benga şi-a trecut în cont un număr superior de ocazii de gol. Mircea Axente şi Alexandru Popescu au semnat reuşitele victoriei de azi de pe „Ştiinţa”, în urma unor lovituri de pedeapsă acordate în repriza secundă.

Echipa noastră putea beneficia de un penalti, încă din minutul 2, atunci când Munteanu a fost contrat de An. Macriţchii aproape pe linia de fund, în careu, dar s-a dictat lovitură liberă indirectă. La următoarea fază oaspeţii au avut cea mai mare ocazie a primei părţi. În minutul 4, o deviere în urma unei lovituri libere directe de această dată, a dus balonul la Rogac în şapte metri, dar jucătorul din Republica Moldova a reluat din alunecare pe lângă bara din dreapta lui Borbei. În continuare alb-violeţii au avut mai mult iniţiativa, dar o serie de mai multe cornere la poarta lui Păduraru nu a schimbat scorul de pe tabelă. În minutul 23 Ioan Mera a fost aproape de gol, cu capul, la o minge doar atinsă de portarul ripensist. Iar trei minute mai târziu Coadă şi-a încercat şutul de la distanţă. La fel cum a făcut-o şi Munteanu (min. 38), care a cadrat bine, dar mingea a fost respinsă în corner.

Deşi vremea s-a stricat, atacurile alb-violeţilor au devenit mai insistente iar în minutul 42 Manea a fost blocat de Păduraru după o lansare bună în careu, mingea a sărit la Pamfile, care însă a ratat execuţia din centrul careului.

Golurile amfitrionilor au venit însă după revenirea de la cabine. În minutul 46 Popescu a şutat din acţiune iar balonul a fost deviat în corner. A urmat cornerul lui Munteanu, a cărui execuţie a fost respinsă cu braţul de Sokovic. Arbitrul a indicat imediat punctul cu var iar Mircea Axente şi-a deschis contul în noul sezon cu un şut în stânga lui Păduraru. Minutul 57 a adus un nou penalti pentru Politehnica. Mera a reluat cu capul spre centrul careului mic iar Păduraru l-a contrat fără minge. De această dată Axente i-a lăsat balonul tânărului Alex Popescu iar jucătorul sosit de curând la echipa noastră a marcat elegant cu un şut în dreapta portarului.

Până la final, „Ripi” a avut doar o ocazie mai notabilă, prin capul lui Sokovic (65), peste buturile lui Borbea. În timp ce Manea (68) a avut de asemenea şansa de a mai înscrie un gol pentru Politehnica. După acest joc echipa noastră a acumulat 11 puncte din cinci meciuri şi se află, cel puţin până la jocul Petrolului din această seară, pe prima poziţie a clasamentului. În etapa următoare elevii lui Tavi Benga se deplasează la Miercurea Ciuc, pentru înfruntarea cu Csikszereda.

Politehnica Timișoara: Borbei ** – Sofran *, Mera (cpt.), Scutaru, Pamfile – D. Codrea, Coadă (90, D. Andrei **) – Munteanu (90, Ignea), Al. Popescu (69, Plazonja), Manea (81, Ivanovici) – Axente (81, B. Vasile). Pe bancă: Fișteag – R. Toader **, D. Radu **. Antrenor: Octavian Benga

Ripensia Timișoara: Păduraru – V. Macrițchii, Rogac, Ad. Neacșu, An. Macrițchii (69, Maric **) – T. Călin *, Coulibaly – Al. Popovici (cpt., 46, M. Ene), Neagu (78, Tudorache), Vasluian ** (69, Urvanțev) – Sokovic (69, Golda). Pe bancă: Șt. Dobre * – Sturzu **, Burdeț, Țieranu *. Antrenor: Cosmin Petruescu

* junior U20 / ** junior U18

Foto: Emanuel Titus Ilieşi