Politehnica Timișoara se duelează cu concitadina ACS Poli în șaisprezecimile de finală ale Cupei României. Divizionara secundă își propune să continue seria bună din campionat și să reușească o evoluție consistentă în compania prim-divizionarei. Cu toate acestea, antrenorul Bogdan Andone se confruntă cu numeroase probleme de lot înaintea acestei întâlniri.

„Un meci ca toate celelalte, un meci de Cupa României. E o altă competiție decât campionatul. Noi venim după o serie de jocuri foate bune și sper ca mâine să facem un meci bun. Încercăm să ne calificăm și să ieșim cu capul sus de pe teren la finalul jocului”, a declarat Bogdan Andone, la conferința de presă de astăzi.

Tehnicianul divizionarei secunde spune că acest meci nu vine într-un moment favorabil pentru echipa sa, deoarece sunt numeroși jucători indisponibili sau incerți în acest moment.

„Cu siguranță, nu mi-aș fi dorit un astfel de joc acum, aș fi dorit un adversar mai accesibil. ACS Poli e o echipă care vrea să prindă play-off-ul în Liga I, o echipă cu un buget mai mare decât al nostru, un lot mult mai numeros. Nu era momentul acum, pentru că avem o serie de jucători accidentați și suspendați, astfel că abia reușim să fim 18 jucători pe foaie. Trei-patru jucători au avut febră în ultimele zile. Deocamdată nu știu câți jucători apți am mâine la ora jocului, dacă voi avea 18 jucători pe bancă… Motreanu, Bădăuță, Dur-Bozoancă, Predescu au avut în ultimele zile viroze, febră și nu s-au antrenat. Topici are, probabil ruptură musculară sau întindere și probabil va fi o perioadă mai îndelungată indisponibil”, a declarat Bogdan Andone.

Antrenorul polist speră ca suporterii Politehnicii să vină în număr cât mai mare, mai ales că echipa trece printr-o perioadă cu rezultate bune.

„Noi trecem printr-o serie de jocuri și rezultate bune. Sper ca suporterii noștri să vină mâine în număr cât mai mare. Fotbalul se joacă pentru suporteri, iar băieții vor avea cu siguranță o exprimare mult mai bună, dacă va fi lume multă mâine la stadion. Sper să fie un spectacol fotbalistic de calitate”, a mai spus Andone.

Întrebat dacă în cazul unei victorii, Politehnica va câștiga simpatia publicului timișorean, Bogdan Andone a replicat: „Dacă vom câștiga, vom fi echipa care va merge în optimile de finală. Nu e un meci special, e un meci de Cupă, cu o echipă de ligă superioară, în care pornim ca outsideri. Meciul cu UTA a fost un meci de campionat, o altă competiție, cu o încărcătură aparte”.

Partida Politehnica Timișoara – ACS Poli va avea loc mâine, de la ora 18:00, pe stadionul „Dan Păltinișanu”. Meciul va fi arbitrat la centru de hunedoreanul Denis Haidiner, asistat la cele două tușe de Stelian Slabu din Brașov și Iulian Szekely.