Dan Alexa, antrenorul Politehnicii, s-a arătat mulţumit de succesul obţinut de elevii săi în faţa celor de la Metaloglobus Bucureşti, scor 1-0, în etapa a XVIII-a a Ligii 2.

„Sunt trei puncte foarte foarte importante. Am întâlnit un adversar bun, foarte bun, cu fotbalişti care ştiu să ţină de minge, care ştiu să-ţi pună probleme, care ies din situaţii aglomerate. Dar am făcut un joc consistent, în special din punct de vedere defensiv, şi am mai avut două situaţii. E o victorie foarte importantă pentru că aşa vor fi toate meciurile cu contracandidatele noastre. Meciuri urâte, unde fiecare greşeală poate conta”, a declarat Dan Alexa.

Referitor la jocul mai defensiv al echipei după marcarea golului, acesta a precizat următoarele: „Metaloglobus a găsit breşe, în special pe zonele laterale foarte uşor, au ajuns uşor în preajma careului. Am preferat să întărim mijlocul, am avut şi atunci probleme 10-15 minute, apoi am făcut o schimbare, a intrat Ignea foarte bine şi am echilibrat jocul. Mai mult, am avut şi o ocazie foarte mare prin Ivanovici”.

Tehnicianul alb-violeţilor consideră că mai e nevoie de cel puţin o victorie în cele două jocuri rămase de disputat de echipa noastră în sezonul regular pentru ca Politehnica să-şi asigure prezenţa în play-off. „… încă nu avem puncte suficiente, gândiţi-vă că peste două etape noi stăm. Ne mai trebuie minimum trei puncte. Mergem la Pandurii şi cu siguranţă nu e un meci uşor, nu cum o arată hârtia. Trebuie să câştigăm şi cred că cu 34 de puncte vom fi 99% în play-off”, a mai spus Dan Alexa.

Politehnica ocupă locul 2 în Liga 2, cu 31 de puncte obţinute în 17 meciuri disputate.

Foto: Sebastian Tătaru