Politehnica Timișoara a intrat în a doua săptămână de pregătiri, una în care, așa cum preciza antrenorul Bogdan Andone, ritmul ședințelor de pregătire e mai intens. După ce ieri și astăzi au avut parte de câte două antrenamente, mâine, la orele prânzului, „Băieții în Ghete” vor disputa al doilea amical din această iarnă, în compania sârbilor de la Vulturul Grebenac.

Politehnica Timișoara continuă întâlnirile amicale cu formații din comunitățile românești ale Serbiei. După ce în 2016 a disputat o „dublă” cu Radnicki Sutjeska, la mijlocul acestei săptămâni pe Bega sosește o formație care poartă chiar un nume românesc, Vulturul Grebenac. Alb-albaștrii evoluează în eșalonul al patrulea din Serbia, ocupând în acest moment locul 12 (din 16 competitoare) în „Zona Pancevo”.

Satul Grebenac (rom. Grebenaț) aparține de Bela Crkva (Biserica Albă), una dintre localitățile importante ale Banatului de Sud. Conform ultimului recensământ, satul are o populație de 1.017 locuitori, iar 82.3% dintre ei sunt de etnie română. Prezența românilor în zonă e destul de veche, fiind atestată încă din secolul al X-lea. De asemenea, în cimitirul din Grebenaț există o cruce de piatră din 1297 care certifică acest fapt, iar un document atestat la Viena, din anul 1345, vorbește despre un proces în care a fost implicată familia Luca. În Grebenaț s-a născut poetul de origine română Vasko Popa (1922-1991), dar și Petru Lungu, un soldat în armata română din cel de-al doilea război mondial, participant în bătăliile din jurul Stalingradului.

Partida dintre Politehnica Timișoara și Vulturul Grebenac va avea loc mâine, de la ora 13:00, pe terenul din Giroc. Cum vremea a fost favorabilă în primele două zile ale săptămânii, s-a optat la disputarea unui joc pe un teren de iarbă, ajungându-se astfel la terenul din comuna alăturată Timișoarei.

După amicalul cu Vulturul Grebenac, pentru jucătorii Politehnicii urmează, alte două zile cu câte două antrenamente programate, iar sâmbătă, alb-violeții vor întâlni echipa de Liga a III-a Național Sebiș.