Evenimentul fotbalistic ”Azi în Timişoara, mâine-n toată țara – Eroii nu mor niciodată” se află la prima ediție.

Se va desfășura la Garden Park Elementary, Garden Grove, Orange County, SUA, sâmbătă, 17 decembrie, cu începere de la ora 10 AM Pacific Standard Time.

După tăierea stemei vechi din drapel şi după un minut de reculegere, primul meci al zilei se va desfăşura între suporterii care reprezintă Ripensia Timişoara & invitații lor vs. suporterii locali ai echipei Politehnica Timișoara & invitații.

Acest prim meci va conta pentru trofeul Timişoara Revolution Memorial, dedicat eroilor martiri din Timişoara, primul oraş din patria-mamă care a ieşit în stradă în decembrie 1989.

Al doilea meci al zilei se va desfăşura între echipa învinsă în primul meci şi o selecționată locală a românilor din zona San Diego.

Al treilea şi ultimul meci al zilei le va avea la start pe câştigătoarea primului meci şi selecționata din San Diego.

Rezultatele finale (din timpul regulamentar de joc, 30 minute repriza) vor conta pentru clasamentul final, pe puncte, cu 3 la victorie, 1 la egal şi 0 la înfrângere.

Trofeul care se va acorda la final câştigătoarei turneului este dedicat eroilor martiri din ’89 din întreaga țară – Romanian Revolution Memorial.

Seara, începând cu ora 6:30 PM Pacific Standard Time, va fi ”repriza a treia”, la restaurantul local românesc Dunărea, pentru cina festivă.

Evenimentul este organizat de către Narcis Drăgan, Claudiu Petrea şi Marius Tomescu, fani români stabiliși în SUA.