„Fotbalul e pentru suporteri”, e o deviză din ce în ce mai greu înțeleasă de conducătorii cluburilor din fotbalul românesc, iar evenimentele din urmă cu exact două săptămâni, de la Șiria, stau mărturie. Și totuși, o liniștitoare dovadă că situația nu poate fi generalizată la nivelul întregii țări vine din zona Moldovei. Clubul Știința Miroslava a acceptat mutarea cu două ore mai târziu a meciului de sâmbătă, cu Politehnica Timișoara, pentru ca fanii alb-violeților să poată ajunge la meci.

Știința Miroslava își dispută, de regulă, meciurile de pe teren propriu la ora clasică a ligii secunde, sâmbătă, la 11:00. Modificarea programului survine doar în cazul în care partida e televizată, iar postul care deține drepturile de difuzare stabilește o altă oră sau o altă zi de desfășurare. În cazul meciului cu Politehnica Timișoara, din etapa a 34-a, nu e vorba însă despre doleanța unei televiziuni anume, ci de cea a suporterilor formației oaspete.

„Întrucât clubul nostru activează sub deviza «fotbalul este pentru suporteri», am acceptat cererea timișorenilor de a muta meciul cu două ore mai târziu, astfel încât galeria oaspete să ajungă la timp pentru a putea urmări partida”,se arată în anunțul postat astăzi pe pagina oficială de Facebook a clubului ieșean.

Suporterii Politehnicii vor porni spre Moldova vineri după-amiază, plecarea fiind programată la ora 17:36 din Gara de Nord, iar sosirea la Iași la 10:27. Chiar și în condițiile fericite în care trenul nu ar avea întârziere, se pune problema și deplasării din Iași la Uricani, comuna în care își desfășoară meciurile de pe teren propriu Știința Miroslava, astfel că ar fi fost greu de crezut că fanii bănățeni ar fi putut prinde startul unui joc programat la ora 11:00.

Știința Miroslava și Politehnica Timișoara se vor întâlni pentru prima oară în cadru oficial pe terenul nou-promovatei din Moldova. În tur, pe „Știința”, alb-violeții s-au impus cu 1-0, prin golul marcat de Deian Sorescu.

Partida Știința Miroslava – Politehnica Timișoara, din cadrul etapei a 34-a a Ligii a II-a, va avea loc sâmbătă, de la ora 13:00, pe stadionul „Comunal” din Uricani (jud. Iași).