Derby-ul fotbalistic al Timișoarei va avea loc miercuri, când Politehnica va întâlni, în deplasare, pe Ripensia. Meciul va începe la ora 14, se va disputa pe stadionul Electrica și contează pentru etapa a 17-a a Ligii a II-a.
Alb-violeții nu pot conta pe mijlocașii laterali Manea și Schieb, accidentați.

În clasament, Poli este pe 11, cu 20 de puncte, iar Ripensia, pe 15, cu două puncte mai puțin.
Lotul și staff-ul Politehnicii a vizitat, marți, Memorialul Revoluției.

La 30 de ani de la Revoluția începută la Timișoara, Asociația Suporterilor Timișoreni, Druckeria, a lansat un model special de echipament, dedicat Revoluției, pe care jucătorii poliști îl vor purta în acest final de an.

Echipamentul lansat la Memorialul Revoluției va fi pus și în vânzare pentru fani, în două variante de culori.

Declarații de la conferința de presă:

Octavian Benga, antrenorul Politehnica: „E un moment special pentru noi, pentru comunitatea locală. Cuvintele sunt prea mici pentru a descrie ceea ce s-a întâmplat în 1989. Ne bucurăm că putem transmite un mesaj de comemorare prin echipamentele noastre. Este un semn de respect pentru oamenii care s-au jertfit în acea perioadă sângeroasă. Ripensia este formată ca stil după viziunea antrenorului Alexandru Pelici pe care îl cunosc foarte bine. Este o echipă disciplinată care te surprinde în anumite perioade ale meciului. Sperăm să ieșim învingători din acest meci și știm ce avem de făcut din acest punct de vedere. Cu siguranță vom fi susținuți de un nucleu important de suporteri și trebuie să ne ridicăm la nivelul lor. Consider că presiunea mai mare va fi pe Ripensia deoarece joacă acasă, dar în orice caz mă aștept la un meci cu tensiune pe teren.”

Adrian Ungureanu, jucător Politehnica: „Este foarte trist ca după 30 de ani să nu fie trași la răspundere cei responsabili pentru crimele din ’89. Referitor la meciul de miercuri: suntem încrezători, venim după două victorii și suntem pregătiți să continuăm acest șir de rezultate pozitive.”

Alin Ignea, jucător Politehnica: „Dorim să îi ajutâm pe cei de la Memorialul Revoluției prin vânzarea a cât mai multor tricouri. Despre meci: Ripensia este foarte buni organizată din toate punctele de vedere. Sperăm să câștigăm pentru a urca cât mai mult în clasament și să avem o iarna liniștită.”

***

Tricourile vor fi scoase la vânzare în perioada următoare. Urmăriți în continuare site-ul oficial și conturile de pe rețelele de socializare deoarece prin aceste mijloace vom anunța când sunt disponibile spre vânzare. Prețul lor va fi de 100 lei, urmând ca 10% să fie donati trimestrial Asociației Memorialul Revoluției.