Promovarea în cel de-al treilea eșalon fotbalistic
Al treilea sezon petrecut alături de ”Băieții în Ghete” a fost o poveste frumoasă încununată cu accederea Politehnicii, în forma actuală, în fotbalul profesionist românesc. Alb violeții au câștigat duelul în doi cu Ripensia Timișoara, o altă echipă de legendă a României, reînființată din pasiune. Punctul de cotitură al sezonului a fost exact meciul retur cu Ripensia, disputat la început de aprilie pe Marele Oval timișorean, stadionul Dan Păltinișanu, cu adversarii noștri din postura de gazde. Pentru suporterii timișoreni a fost un moment extrem de emoționant, însemnând reîntoarcerea acasă pentru un singur meci. A fost o partidă pe care am câștigat-o din toate punctele de vedere, rezultatul din teren (6:2 în favoarea Politehnicii) fiind în ton cu atmosfera de sărbătoare din tribune și cu vibrația resimțită în oraș în zilele premergătoare meciului.
Acest sezon a însemnat de asemenea și trecerea la un nivel superior de organizare, existând schimbări și la nivelul băncii tehnice, și la nivelul staffului tehnic. În iarna anului 2014 Sorin Brîndescu trecea din funcția de manager sportiv al clubului în cea de antrenor principal al echipei, înlocuindu-l pe fostul internațional român Paul Codrea, cel ce a condus destinele clubului în primele două sezoane. De asemenea în funcția de manager sportiv venea Sorin Boiangiu, alături de această echipă tehnică reușind să ne păstrăm și să ne mărim avansul de puncte pe care l-am avut în pauza competițională. De asemenea formatul competiției ne-a permis sărbătorirea promovării într-o dublă manșă împotriva câștigătoarei competiției din județul Caraș – Severin, Voința Lupac. Adio-ul spus de noi ligilor inferioare a reprezentat o partidă disputată într-un cadru idilic în Munții Banatului, alături de peste 1000 suporteri alb-violeți.
Ne bucură de asemenea faptul că îndârjirea și lupta noastră a fost model pentru alte grupuri de suporteri care au ales să își reînvie cluburile de tradiție defuncte. În acest sezon au apărut inițiative similare cu a noastră și în alte orașe din România ce odinioară cunoșteau gloria fotbalistică, precum Pitești sau Sibiu. De asemenea cei care organizează Politehnica Timișoara au fost și unii dintre principalii pioni ai inițiativei ”Fotbal fără patroni” ce a avut ca scop organizarea unui turneu între echipele ”phoenix” susținute financiar de către suporteri. Turneul a fost un real succes, peste 1000 spectatori asistând la Sibiu, în Sala Transilvania, la partide de fotbal în sală între patru cluburi reînființate de suporteri: Voința Sibiu, FC Argeș, FC Vaslui și Politehnica Timișoara. Turneul a fost câștigat de băieții noștri, dovadă a pregătirii și organizării superioare, însă a însemnat un real succes pentru toate competitoarele și pentru însuși scopul inițiativei: acela de a demonstra că în fotbal se poate și altfel.