Vremea închisă și rece și ora stupidă nu au împiedicat vreo câteva mii de oameni să ia drumul bătrânului stadion Dan Păltinișanu.

Atmosferă cum la Timișoara nu s-a mai văzut de mult. Două galerii superbe și înfrățite, cu o coregrafie fantastică a Peluzei Sud, dedicată prieteniei cu fanii giuleșteni.

Trecuseră doar opt minute de joc și Rapidul rămânea în 10 oameni. Pentru accidentarea gravă a lui Cherecheș (scos cu salvarea, starea sa fiind, ulterior, stabilă), Băjan (accidentat și el la faza respectivă) a fost eliminat.

Ocaziile au fost puține, meciul fiind unul închis, ambele echipe fiind preocupate, în primul rând, să nu piardă. Sefer șutează, Murariu respinge (21). Peste 10 minute, Mera urcă în atac și trimite un cap peste, la o lovitură liberă. În primul minut de la reluare, Alami lovește bara.

Poli răspunde cu două șuturi, Trip (66), din afara careului, reținut de portar, și Axente (70), din unghi, la colțul lung, pe lângă. În min. 89, bucureștenii sunt pe punctul de a da lovitura, dar Murariu scoate senzațional un șut al lui Djuric.

Lovitura de începere a partidei a fost dată de Flavius Biea, renumitul boxer timișorean care va fi vedeta unei gale profesioniste ce va avea loc, la sfârșitul lunii, în orașul de pe Bega.

Politehnica – Rapid 0-0
Eliminat: Băjan (8)

Politehnica: Murariu – Jurj, Mera (c), Scutaru, Cherecheş (11, S. Popovici) – D. Codrea (63, Vidrăsan), Ignea – Săulescu, Trip (76, Sofran), Al. Munteanu – Axente. Rezerve: M. Contra – Coadă, A. Manea, Al. Pop. Antrenor: Octavian Benga

Rapid: M. Popa – Băjan, Mallo, Al. Iacob (c), Goge – R. Lazăr, Djuric – Sefer (86, G. Creţu), Alami (66, Drăghiceanu), Hlistei – Labeau (11, Bonnin). Rezerve: Al. Tătaru – Pănoiu, A. Jorza, Al. Dulca. Antrenor: Daniel Pancu

Arbitru: Fl. Mazilu (Satu Mare)

Declarații de la conferința de presă:
Octavian Benga, antrenor Politehnica: „A fost un egal cu cei de la Rapid, care din punctul meu de vedere nu ajută nicio echipă. Rapidul luptă pentru promovare şi noi încercăm să scăpăm cât mai repede de retrogradare, să facem cât mai multe puncte şi să scăpăm de o grijă. De ce-mi era teamă nu am scăpat, că nu am jucat prima etapă, nu am avut ritmul competiţiei. Una e adversitatea la amicale, alta la meciurile oficiale. Rapidul a avut o viteză in plus. Ne-am fi dorit chiar de când am rămas cu un om în plus să-i atacăm pe cei de la Rapid, să dominăm. Nu am putut, şi datorită unor greşeli personale. Unii au intrat cu puţin trac. Jucătorii mai tineri, am încercat să le ridic moralul, dar au avut pe umeri presiunrea. Şi nu au putut. Felicit Rapidul, cu siguranţa că etapa viitoare să arătăm mult mai bine. Normal, ne-a dat peste cap, l-am introdus pe Popovici, nu e pregătit 100%, a venit după o pauză foarte lungă, am avut emoţii, până la urmă în cea mai mare parte s-a achitat bine de sarcini, cu siguranţă va deveni mai bun de la meci la meci.”