Echipa gazdă, care din vară va prelua palmaresul Farului, a intrat extrem de încrezătoare. Și a avut prima ocazie a meciului, Murariu intervenind miraculos când un constănțean scăpase singur, în poziție lateral stânga, cu portarul alb-violet. Poli a replicat rapid, prin… dobrogeanul Cr. Ene (de loc din Tulcea), ”capul” trecând foarte puțin pe lângă.
În min. 21, alb-albaștrii au deschis scorul.

Veteranul ex-internațional Surdu (35 de ani) șutează pe jos, din careu, și îl învinge pe… dobrogeanul Murariu (de loc din Mangalia). SSC Farul e la un pas de 2-0, dar șutul lui Miranda, din afara careului, lovește transversala (min. 37). Peste trei minute, B. Vasile se resimte și solicită schimbarea. Intră Bedea. Ignea coboară la închidere, Ursu trece în centru, iar Bedea în stânga. Pauză.

De la cabine, Politehnica revine decisă să întoarcă soarta partidei. Elevii lui Petruescu dau drumul la morișca de pase. Construiesc calm, metodic, așezat. Împing tot mai mult liniile, gazdele fac, tot mai mult, pasul înapoi. Ocaziile mari însă nu apar. Antrenorul ”studenților” îl trece pe Bedea în dreapta și pe Manea în stânga. Atenție la acest detaliu.
Între timp, în peluza dinspre stadionul de rugby apar, în sfârșit, fanii Peluzei Sud. Fuseseră blocați, timp de câteva ore, undeva prin Prahova. Cele două galerii se contrează dur, consecință a unui eveniment petrecut în tur.

Vine min. 74. Bedea, cel care a tot ajuns la finalizare în această primăvară, dar nu a concretizat, ajunge din nou. La finalizare. Și, în sfârșit, concretizează. Șut din careu, puțin lateral stânga, mingea îl atinge pe un fundaș farist și intră în plasă, la colțul scurt.

Iese Cr. Ene (vârful polist a muncit mult în acest meci, doar golul se lasă încă așteptat), intră Coadă. Stoper, dar trimis vârf în acest final de meci.

Min. 87. G. Păun (34 de ani), fost la Dinamo și ȚSKA Sofia, intrat și el pe parcurs, trimite un șut extrem de periculos, dar Murariu își încununează prestația excelentă, sub privirile tatălui său, apărând un balon pe care scria 2-1.
Se arată trei minute de prelungire. Ni se par 10. Și se fluieră. Finalul. 1-1, ce punct important!

SSC Farul – Politehnica 1-1 (1-0)

Au marcat: Surdu (21) – Bedea (74).

Politehnica: Murariu – Jurj, Mera (c), Scutaru, Cherecheş – Dros, B. Vasile (40, Bedea ) – A. Manea, Ignea, O. Ursu (78, Vidrăsan) – Cr. Ene (86, Coadă). Rezerve: Borbei – Cojocaru, M. Ene, Trip. Antrenor: Cosmin Petruescu.

SSC Farul: R. Avram (cp) – Joao Diogo (85, Doumbia), Ispas, Ehmann, Neciu – Celestino, D. Toma – Fotescu (55, N. Moise), Diego Rosado, R. Miranda – Surdu (55, G. Păun). Rezerve: M. Popa – Iani, Antoche, T. Moldovan. Antrenor: Petre Grigoraş.

Arbitri: C. Buşi (Rm. Vâlcea) – R. Bârdeş (Piteşti), Fl. Pucheanu (Ulmi – jud. Dâmbovița).

După meci, Cosmin Petruescu ne-a declarat, în exclusivitate: