Echipa de fotbal Politehnica Timișoara a remizat în meciul din etapa a 12-a a Ligii a II-a. A fost 1-1 (0-1) cu Minaur Baia Mare, pe stadionul Știința.

Prima repriză a fost echilibrată, cu oaspeții încercând poarta de la distanță, în câteva rânduri. Chiar înainte de intrarea la cabine, echipa din județul Maramureș a deschis scorul. Autor, Stanciu, cu un șut de  la 20 m, în minutul 45.

În partea secundă, impulsionați de intrările lui Benzar și Zaluschi, alb-violeții vor domina și vor încerca răsturnarea rezultatului. Au reușit egalarea. Benzar a executat o lovitură liberă, în minutul 63, din 23 m ușor lateral stânga, mingea a atins ”zidul” și a intrat în plasă.

Poli presează, Baia Mare ripostează. Se joacă uneori pe contre. Niciuna dintre echipe nu reușește o posesie mai prelungită. Gazdele cer, în două rânduri, penalty-uri. Tensiunea crește. E min. 90+5. Căpitanul vizitatorilor, columbianul Mondragon, oprește mingea cu mâna în careu. E penalty clar. Arbitrul vâlcean Olaru lasă jocul să continue. Tensiune la final.

Poli a arătat o clară creștere de formă și reușește să lege, în premieră în acest sezon, trei meciuri oficiale consecutive fără înfrângere. Victoria se lasă însă așteptată tocmai din etapa 1, de la acel 1-0 cu Unirea Constanța…

Constrâns de accidentarea lui D. Radu, antrenorul Benga a început cu juniorul de 17 ani A. Mada (fiul fostului fundaș central de la Poli și UMT, Călin Mada), de profesie stoper, în rol de fundaș dreapta. Mada jr. s-a achitat excelent de sarcini și a dovedit că este un jucător de perspectivă. De altfel, în acest meci au fost utilizați mai mulți jucători din grupa de 2004 de la Academia polistă.

În clasament, Poli are doar 8 puncte și ocupă locul 19, penultimul.

Politehnica: Murariu – A. Mada (81, Bakoș), Bocșan (c), Germinio, Taub (46, D. Benzar) – Țvetkov, Pureca (64, Olariu) – Bîrnoi, Ignea (64, Zaluschi), Oanea – P. Popescu (90+2, Tudoran). Rezerve: Isvoranu – Milea, Jurj, R. Țurcaș. Antrenor: Octavian Benga

Minaur: Al. Costache – C. Alexe, Răzvan Lazăr, Mondragon (c), Neacșu – Gneba, Donca (81, Bakare Ouato) – Ciocan (69, Rotar), R. Stănescu (69, Oiță; 81, Muacir), Chinde (86, Chitaș) – C. Stanciu. Rezerve: Băilă – D. Simion, Potcoavă, Gherman. Antrenor: Mihai Iosif

Declarații:

Octavian Benga, antrenorul Politehnica:

Mihai Iosif, antrenorul Minaur: