Politehnica Timișoara a încheiat la egalitate meciul susținut astăzi, pe „Știința”, cu CS Balotești, una dintre formațiile aflate sub linia retrogradării. Alb-violeții au condus cu 2-0 la pauză, au controlat jocul autoritar, însă două minute de neatenție, la începutul reprizei secunde, au schimbat complet cursul jocului.

După aspectul primei reprize, Politehnica părea sigură nu doar de cele trei puncte, ci și de un scor confortabil, care să mai ridice golaverajul alb-violeților. E drept, elevii lui Bogdan Andone și-au găsit mai greu ritmul, au evoluat preț de cinci minute în inferioritate numerică, la accidentarea lui Taub, iar prima ocazie notabilă s-a petrecut la poarta gazdelor, în minutul 17, atunci când lovitura de cap a căpitanului Lucian Ion l-a întins serios pe Dur-Bozoancă. Alb-violeții au început să preseze apoi din ce în ce mai mult careul advers, iar în minutul 27 a venit și golul, înscris de Poparadu, cu un șut fără preluare, plasat, la rădăcina barei, după o respingere a defensivei ilfovene. Sorescu (min. 39) și Staicu (min. 40) au avut șansa de a desprinde Politehnica pe tabelă, însă golul de 2-0 a venit, în cele din urmă, în minutul 31, atunci când Krausz a reluat cu capul, din colțul careului de șase metri, centrarea venită din corner de la Sorescu. Până la pauză, Sorescu s-a mai aflat de două ori în situație de finalizare, fără succes, însă marea ocazie a primei reprize i-a aparținut lui Staicu, în minutul 43, vârful polist țintindu-l pe Iordan din poziție ideală.

Partea secundă a început cu o ocazie mare a oaspeților, irosită de Răuță, care a fost blocat de Dur-Bozoancă la doi metri de linia porții, după ce Mera nu izbutise să respingă o minge de la limita careului mic. În minutul 49, putea fi 3-0, după o așezare a lui Staicu și un șut al lui Predescu, din poziție centrală, în bara din dreapta lui Iordan.

Și, așa cum arena „Știința” a mai văzut și pe final de august, în disputa cu Metaloglobus București, ocaziile ratate se răzbună. În minutul 53, Coman a șutat în forță din lateral dreapta, Dur-Bozoancă s-a îndreptat spre minge pentru a o respinge, însă Nica, aflat în fața sa, i-a schimbat traiectoria și a introdus-o în poartă. La următoarea fază, Baloteștiul a lovit din nou, pe un contraatac finalizat de Gojnea, care a scăpat singur cu Dur-Bozoancă de la 40 de metri și a înscris simplu. Incredibil, dar adevărat, 2-2 în minutul 55, după ce la pauză putea fi 4-0, așa cum avea să recunoasă, la final, chiar tehnicianul oaspeților, Laurențiu Diniță.

Politehnica nu și-a mai revenit din șocul egalării, iar până în final atacurile au fost precipitate, lipsite de luciditate, previzibile pentru defensiva Baloteștiului, așezată de-acum pe două linii. Totuși, șanse pentru golul victoriei au fost. În minutul 70, Predescu a șutat de la 20 de metri, pe direcția portarului, care a boxat în față. Apoi, în minutul 88, Mera a trimis o lovitură de cap puțin alături, după un corner executat de Sorescu. Iar în prelungirile partidei, nou-intratul Bădăuță nu a reușit să-l învingă pe Iordan din situație unu contra unu, portarul vizitatorilor izbutind să se opună de fiecare dată. S-a încheiat 2-2, iar Politehnica pierde alte două puncte pe teren propriu în fața unui adversar abordabil. Cu cele cinci puncte irosite pe „Știința” în această toamnă, în fața nou-promovatei Metaloglobus și a limitatei Baloteși, Politehnica ar fi fost acum pe poziția secundă. Așa însă, „Băieții în Ghete” se află pe locul 8, cu 13 puncte.

Politehnica Timișoara (antrenor Bogdan Andone): Dur-Bozoancă – Motreanu, Mera (cpt.), Bilia, Taub – Sorescu, Poparadu, Krausz – Predescu, Staicu, Plămadă. Au mai intrat Topic, Bădăuță și Ignea.

CS Balotești (antrenor Laurențiu Diniță): Iordan – Filip, Dedu, Ciubuc, L. Ion (cpt.) – Marciuc, Paraschiv, Gojnea, A. Coman – Răuță, Nica. Au mai intrat M. Neagu, A. Gheorghe și V. Neagu.