Suporterii alb-violeți au făcut spectacol pe „Trans-Sil”, la 1 septembrie 2013

Finalul acestei săptămâni programează ultima etapă a turului din Liga a II-a (nu și al sezonului de toamnă), iar Politehnica Timișoara revine pe „Știința”. Sâmbătă, de la ora 12:00, în cadrul etapei a 19-a, alb-violeții vor primi vizita vicecampioanei României din 2015, ASA Târgu Mureș. Chiar dacă e vorba despre prima întâlnire oficială, cele două echipe s-au mai duelat în cadru amical, în toamna anului 2013, atunci când ardelenii erau tot în Liga a II-a, în vreme ce alb-violeții se aflau la prima participare în Liga a IV-a.

La 1 septembrie 2013, ASA Târgu Mureș și Politehnica Timișoara s-au întâlnit într-un amical inedit la vremea respectivă, disputat pe stadionul ardelenilor, „Trans-Sil”. Partida a fost televizată de Digi Sport, ceea ce a reprezentat prima transmisiune la nivel național a actualului club alb-violet. Clubul care acum se află la al doilea sezon în Liga a II-a avea, pe atunci, doar un an de funcționare prin implicarea financiară și organizatorică a suporterilor din Peluza Sud, dar chiar și așa, „Băieții în Ghete” au reușit să ofere o replică onorabilă unei echipe care avea în componență o serie de jucători foarte cunoscuți în zilele noastre.

ASA s-a impus cu 2-0, prin golurile marcate de Saleh (16) și Bumba (63), ultimul fiind un jucător în vogă în acest sezon al Ligii I, transferat în urmă cu două luni de la Dinamo la Concordia Chiajna și fost internațional de tineret. Titular pe banda stângă a defensivei mureșene a fost, la întâlnirea cu Politehnica, actualul internațional Sergiu Hanca, astăzi component al lui Dinamo. De asemenea, în primul 11 aliniat atunci de antrenorul Edward Iordănescu, s-au regăsit și doi timișoreni, Florin Anițoiu și Alin Roman. De altfel, tot din tabăra mureșenilor vine și unicul supraviețuitor al amicalului din septembrie 2013, Tiberiu Petriș, introdus după pauză în amicalul amintit.

Un alt aspect extrem de important legat de amicalul din septembrie 2013 e legat de prezența suporterilor timișoreni. Chiar dacă a fost vorba despre un meci amical, disputat într-o duminică după-amiază, peste 200 de fani alb-violeți au ținut să fie prezenți la Târgu Mureș, unde au asigurat fondul sonor al stadionului „Trans-Sil”.

Să trecem însă în revistă și cele două formații care s-au duelat în urmă cu mai bine de patru ani:

ASA Târgu Mureș (antrenor Edward Iordănescu): Caparco – Patriche, Vârtic, Anițoiu, Hanca – Onicaș, Buhuși, Al. Dan, Roman – Alaverdashvili, Saleh. Au mai intrat Viciu, Homei, petriș, Bumba, Szilagyi, Cioinac, Stoica.
Politehnica Timișoara (antrenor Paul Codrea): Burtic – Birău, Obrejan, Gălan, Maranescu – Ad. Ilie, Al. Stoica, D. Popa, Vucea – Marchiș, Făgețan. Au mai intrat E. Ardelean, Secotă, Al. Ionuț, Florea, Vișan, Lazăr și S. Oberșterescu.

Prima întâlnire oficială dintre actualele Politehnica și ASA Târgu Mureș va avea loc sâmbătă, de la ora 12:00, pe arena „Știința”. Meciul va fi televizat de Digi Sport.