Băieții în Ghete au debutat în returul de campionat în județul Argeș contra echipei care s-a clasat locul 7 la finalul sezonului trecut, CS Mioveni.

Jucătorii pregătiți de Octavian Benga nu au fost învinși de 5 meciuri (3 victorii și 2 egaluri). Chiar dacă deplasarea de la Mioveni se anunța a fi una dificilă, jucătorii în alb și au violet au confirmat ascendentul de formă sportivă și au obținut încă 3 puncte care ne-au apropiat de locurile fruntașe din clasament.

Prima repriză ne-a oferit două ocazii mari prin Popescu și Axente. Mijlocașul de bandă a șutat în minutul 22, dar mingea a trecut milimeric de colțul lung al porții apărate de Croitoru. În minutul 36 Cherecheș profită de o neatenție din partea apărării argeșenilor, aruncă de la margine către Zabun care trece frumos de adversarul direct și centrează puternic în fața porții pentru Mircea Axente. Atacantul polist cu numărul 9 nu se precipită și înscrie imparabil în colțul scurt.

Gazdele de la CS Mioveni au preluat inițiativa în repriza a doua, dar elevii pregătiți de Octavian Benga s-au apărat exemplar în propria treime. Printr-o fază defensivă de neîntrecut și prin intervențiile lui Rareș Murariu, Politehnica a reușit să mențină avantajul pe tabela de marcaj.

De menționat că în acest meci s-au întâlnit echipele cu cea mai bună ofensivă (CS Mioveni – 34 goluri înscrise) și cea mai eficientă defensivă din primele două ligi ale României (Politehnica Timișoara – doar 10 goluri încasate).

Jucătorii alb-violeți au fost încurajați de un nucleu format din 75 de membri ai Peluzei Sud Timișoara.

CS Mioveni v. Politehnica Timișoara 0-1

Marcator: Axente ‘36

CS Mioveni: Fl. Croitoru – R. Ghiţă, Celea, Ct. Alexe, Burnea (cpt.) – Anghelina, M. Şerban (81, Rădescu) – Măzărache (63, Costin), Coşereanu (81, Işfan), Hergheligiu – V. Balint.

Antrenor: Marius Stoica

Politehnica: Murariu – C. Jurj, Scutaru, Mera (cpt.), Cherecheş – Vidrăsan, Ignea, B. Vasile (82, Coadă) – C. Popescu (58, Trip), Ignea, Zabun (78, Ungureanu) – Axente.

Antrenor: Octavian Benga