Alb-violeţii şi-au păstrat recordul perfect de pe arena „Dan Păltinişanu” în meciurile oficiale din campionat. Politehnica a învins astăzi formaţia Metaloglobus Bucureşti cu 1-0 (1-0), în duelul care a contat pentru runda 18 a Ligii 2, şi rămâne pe poziţia secundă a clasamentului. Singurul gol al partidei a fost reuşit de Stjepan Plazonja în minutul 18.

După 2-1 cu Farul, 1-0 cu Petrolul şi 2-0 cu Buzăul, a venit rândul formaţiei din Pantelimon să plece fără puncte de pe „Marele Oval” în ediţia 2020-21. Motivaţi poate şi de mesajul bannerului de la tribuna I, montat de fanii noştri: „Poli se iubește, nu se discută! Hai Timișoara, e anul 100!”jucătorii pregătiţi de Dan Alexa au început foarte bine jocul şi au deschis rapid scorul. Mera a trimis o minge în adâncime, Plazonja a preluat în lateral, trecând de goalkeeperul Gavrilaş, şi a înscris cu un şut precis din unghi. După acest moment, treptat, jocul a fost unul disputat la mijlocul terenului, cu mai multă posesie pentru oaspeţi, dar fără niciun pericol notabil la poarta lui Hindrich.

Începutul părţii secunde nu a adus foarte multe ocazii. Dar oportunităţile vizibile au apărut tot în contul alb-violeţilor. După un şut mai puţin reuşit al lui Coadă (min. 61) din marginea careului, a urmat patru minute mai târziu, din aproximativ aceeaşi poziţie, încercarea similară a lui Ivanovici, care a găsit colţul lung, Nedelcovici reţinând cu emoţii în doi timpi. Tot „Pedro” Ivanovici a semănat panică în tabăra adversă la acţiunea din minutul 89, când a finalizat cu stângul, dar şi pe lângă poartă. Pe final Cristi Scutaru nu a putut continua partida, ocazie cu care am consemnat şi debutul lui Cristi Bocşan la echipa noastră în partidele oficiale.

În urma acestei victorii foarte importante în economia finalului de sezon regular, Politehnica a egalat liderul FC „U” Craiova 1948 (31 de puncte ambele), care are însă două meciuri în minus şi un golaveraj superior. Următorul joc al alb-violeţilor va fi pe terenul ultimei clasate Pandurii Tg. Jiu, joc programat sâmbătă, 13 martie, de la ora 11.00, în etapa a XIX-a a Ligii 2.

Politehnica Timişoara: Hindrich ** – Sofran *, Mera (cpt.), Scutaru (86, Bocşan), Pamfile – Munteanu (79, D. Radu **), Cioinac, Casado (72, Ignea), S. Popovici (46, Coadă) – Ivanovici, Plazonja (86, Axente). Pe bancă: Păduraru – R. Rus, D. Andrei **, Manea. Antrenor: Dan Alexa.

Metaloglobus Bucureşti: Gavrilaş (57, Nedelcovici) – Ciubotaru * (77, Chiriac *), Caramalău, D. Lung, An. Sava – Botic (77, Gavîrliţă), Covalciuc ** (77, An. Florescu **), Sota, Al. Coman – Cl. Herea (44, Aguinaldo), Ov. Herea (cpt.). Pe bancă: Cazan, Puţaru *, Vraciu *, Gafaru. Antrenor: Gabriel Manu.

*-jucător U20; **-jucător U18

Foto: Sebastian Tătaru