© Emanual Titus Ilieşi

Primul amical de după intrarea în cantonament a început cu o întârziere de două ore și 15 minute, din cauza operațiunii de deszăpezire a terenului sintetic de la Baza 2, deszăpezire la care, pe lângă personalul UPT, au participat suporteri, membri ai staffului și chiar jucători ai echipei.


Politehnica s-a impus cu 5-0 (1-0) în fața lui ACS Carani Murani, prin golurile marcate de Schieb (30), A. Manea (72), Daminuță (82, din lovitură liberă) și Bedea (”dublă” în doar două minute, 86 și 87).


Antrenorul Cosmin Petruescu a folosit formule distincte în cele două reprize, doar fundașul dreapta Jurj fiind integralist. Repriza 1: D. Munteanu – Jurj, Mera (c), Scutaru, Cojocaru ¬– Vidrăsan, Ignea – Schieb, D. Radu, Gașpar – I. Plămadă. Repriza a 2-a: Murariu – Jurj, Nicolescu (c), Daminuță, Cherecheș – Dros, B. Vasile – A. Manea, M. Ene, Bedea – Kiala. Față de lotul aflat în cantonament, nu a fost utilizat portarul Borbei, lăsat la grupa sa de juniori, care a susținut, pe același teren, imediat după încheierea partidei echipei mari, un amical cu seniorii de la UVT Timișoara. În această seară, Borbei însoţit de colegul său, Mădălin Ursu, vor pleca la lotul național U16. Au fost folosiți, în schimb, trei jucători care nu sunt în regimul de cantonament: Nicolescu (a preluat banderola de căpitan la pauză, el este pe picior de plecare în Australia), Daminuță (autorul unui gol), Kiala (jucător de culoare, olandez).


Următorul meci al Politehnicii va fi miercuri, tot la Baza 2, cu Fortuna Becicherecu Mic.