În încheierea etapei 4 a SuperLigii Feminine, Politehnica Timișoara a întâlnit în deplasare CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud pe Baza Sportivă Gloria. La finalul unui adevărat derby, fetele în ghete se întorc acasă cu cele trei puncte.

Prima parte a fost una mai echilibrată, echipa gazdă având o posesie mai bună, ambele ajungând la poarta adversă, însă fără un real pericol. Cea mai mare ocazie a venit spre finalul reprizei, când balonul șutat de Roxana Mirea de la 18 metri a lovit bara laterală.

În parte a doua jocul s-a deschis, ambele echipe încercând să dea lovitura. Poli a fost mai inspirată, iar în minutul 54 a deschis scorul după o pătrundere a Andreei Șepețan, aceasta pasând în fața porții, de unde Dimitra Ivanova a împins balonul în plasă. A urmat o perioadă excelentă pentru jucătoarele noastre care au rezolvat partida în cinci minute. În minutul 56 Antonia Bratu a făcut 2-0 cu o lovitură de cap în urma unui corner bătut de Nikoleta Kurja, iar în minutul 59 Ivanova reușește dubla după ce a luat o acțiune pe cont propriu de la jumătatea terenului. Oana Negrea reduce din diferență în minutul 64, după un fault în careu obținut tot de ea în duel cu Teo Meluță.

Meciul s-a încheiat fără emoții pentru Politehnica, echipa obținând trei puncte foarte importante în lupta pentru play-off.

„A fost un meci foarte bun, echilibrat. Cred că am început bine jocul, după care au avut ei o perioadă în care foarte greu am ieșit din jumătatea proprie. Ocaziile au alternat, dar cred că noi am avut mai multe, mai puteam înscrie încă 3-4 goluri din situațiile mari, nu doar din oportunități. Mă bucură faptul că fetele au înțeles planul nostru tactic și am făcut un joc foarte bun. Din punctul meu de vedere, astăzi am câștigat trei puncte mari, cum au fost și cele din prima etapă cu Csikszereda. În dorința noastră de a prinde play-off-ul, a fost un meci extrem de important, cu două echipe, zic eu, bune ale campionatului, a fost o propagandă bună pentru fotbalul feminin. A fost un meci frumos, cu multe ocazii, cu situații de posesie, cu situații de contraatac, faze fixe. A fost un meci interesant și sunt foarte bucuros că am învins o echipă bună, o echipă foarte echilibrată, care are jucătoare bune în toate compartimentele și, încă o dată mă repet, este o victorie mare cu trei puncte extrem de importante” a declarat la final Mirel Albon.

CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud: 12. Szidonia Salamon, 26. Denisa Heisu (13. Adina Rognean 76’), 8. Mirabela Ristache, 30. Giorgiana Vasile, 27. Genoveva Roșie (18. Lung Galau 70’), 80. Mihaela Merlan, 3. Cristina Codrescu (1, 22. Cristina Cerescu (11. Larisa Sîrboban 76’), 19. Paula Agu 46’), 21. Oana Negrea, 9. Rania Kara-Jouli, 10. Clara Roșu (7. Denysa Pînzariu 46’).

Rezerve neutilizate: 1. Daniela Mureșan, 17. Daniela Mateș, 24. Andra Mihăescu, 77. Ana-Maria Crețoiu.

Politehnica Timișoara: 1. Sara Câmpean – 14. Anda Jivan, 2. Laura Sondore, 4. Antonia Bratu, 5. Teodora Meluță – 10. Nikoleta Kurja, 8. Dyana Dawood (18. Alexandra Boboc 76’), 11. Roxana Mirea, 99. Emilly da Silva Scaramelo (17. Shaira Pera 83’), 16. Dimitra Ivanova, 19. Andreea Șepețan (9. Lorena Mihăilesc 65’).

Rezerve neutilizate: 30. Cosmina Roșu, 22. Bianca Corsei, 25. Dana Cioablă.