© Politehnica Timişoara

Politehnica a învins la scor și primul adversar din sistemul divizionar național pe care l-a întâlnit în această pauză de iarnă. A fost 7-1 (2-0) cu Millenium Giarmata, goluri marcate de Alvarenga (3), Ignea (44), Cr. Ene (51, 78), A. Manea (54), B. Vasile (83p) și Bedea (89), respectiv Fl. Călin (90+1).

S-au acordat nu mai puțin de trei penalty-uri, toate pentru Politehnica, primele două ratate, în decurs de patru minute, spre finalul primei reprize: M. Ene (40) și Ignea (44)! Ignea a marcat, totuși, pe respingerea portarului. A treia lovitură de la 11 m a fost transformată de B. Vasile, care chiar azi a împlinit 24 de ani.

Echipa folosită la start: Murariu – Jurj, Coadă, Nicolescu, Cherecheș – Vidrăsan, Ignea – I. Plămadă, M. Ene, Schieb – Alvarenga.

În repriza a doua: D. Munteanu – Jurj (D. Radu), Coadă, Nicolescu, Cojocaru – B. Vasile, Dros – A. Manea, M. Ene (Gașpar), Bedea – Cr. Ene. Stoperii titluari, Mera și Scutaru, au fost menajați, iar portarul Borbei este la naționala de juniori U16. Antrenorul principal Cosmin Petruescu nu a putut fi prezent la meci, având un deces în familie.

Din conducerea echipei din Giarmata face parte fostul fundaș polist Viorel Vișan, cel care a marcat un gol în legendara finală de Cupa României câștigată în 1980, cu Steaua.

Pentru alb-violeţi, odată cu acest meci, s-a încheiat cantonamentul susţinut pe plan local. Băieții sunt liberi până marți dimineață, iar următorul amical va fi miercuri, cu CSC Ghiroda și Giarmata Vii.

După meci, managerul sportiv al Politehnicii, Marius Cociu, a declarat: