Trei echipe de juniori ale Politehnicii Timişoara au participat între 11 şi 13 iunie la Cupa „Vujadin Boskov” şi au obţinut rezultate remarcabile. Turneul organizat la Novi Sad (Serbia) este una dintre cele mai importante competiţii juvenile estivale din regiune pentru jucătorii sub 13 ani. La cea mai mare categorie de vârstă, alb-violeţii născuţi în 2008 s-au clasat pe locul 2 după o finală pierdută la limită, în timp ce generaţiile 2009 şi 2011 au fost eliminate în faza optimilor de finală.

Juniorii U13 ai Politehnicii s-au clasat pe locul 2 în Grupa B după 0-0 cu Sloga D, 1-1 cu ODR şi 3-1 cu Vojvodina Novi Sad B. În optimi, elevii lui Orlando Ştefan au trecut cu 5-0 de RFK Novi Sad iar în sferturi au depăşit Academia Răzvan Raţ cu scorul de 2-1! Semifinala cu Vojvodina Novi Sad 2009 a fost dramatică, meciul fiind câştigat cu 6-5 după executatea loviturilor de departajare. În ultimul act Politehnica a cedat la limită, scor 0-1, cu Borac Banja Luka (Bosnia şi Herţegovina).

De remarcat că Andrei Tolcea (foto, stânga) a fost golgheterul turneului şi a fost premiat la final cu un voucher pentru camp-ul FC Barcelona care se va organiza la Belgrad.

Generaţia 2009 s-a clasat pe poziţia a patra din şase formaţii în grupa A, după 0-0 cu Kabel, 0-0 cu Vojvodina Novi Sad B, 2-0 cu GDM şi 0-1 cu Crvena Zvezda. În optimi alb-violeţii au pierdut cu Bambi, scor 2-3 (1-1 în timpul regulamentar) după prelungiri.

Generaţia 2011 a obţinut în Grupa B următoarele rezultate: 4-0 cu Karev, 1-0 pe Akademija FKV, 0-4 cu Bistrica, 2-1 cu Stars, 3-0 cu Atletiko Nis, 0-1 cu Dunav Bjelo Polje si 2-2 cu OFK Crvenka. Clasându-se pe locul 4 din opt echipe. În optimi alb-violeţii lui Gelu Haidău au fost învinşi cu 4-0 de gazda şi câştigătoarea turneului – Vojvodina Novi Sad.

Politehnica s-a remarcat de-a lungul turneului şi prin susţinerea de care alb-violeţii din teren au avut parte de pe marginea terenului, din partea părinţilor şi colegilor. Felicitări tuturor!

Foto (principal): Cup Vujadin Boskov / Facebook