În perioada 21-25 iunie a fost organizată a treia ediţie a camp-ului Barca Academy Serbia. Un junior timişorean, atacantul Alexandru Cristian Matei, de la grupa 2011 a Politehnicii, a fost desemnat la finalul stagiului de la Belgrad cel mai bun jucător de la categoria sub 10 ani şi rămâne astfel în atenţia celebrului club catalan.

Alexandru Matei e legitimat la Politehnica din anul 2018 şi activează în cadrul grupei de născuţi în anul 2011. Micuţul atacant a fost invitat să participe la camp-ul academiei celor de la FC Barcelona după participarea la turneul internaţional „Vujadin Boskov”. La competiţia de la Novi Sad s-a remarcat şi Andrei Tolcea. Acesta a participat de asemenea la camp-ul FCB Academy ca premiu pentru câştigarea titlului de golgheter la categoria U13.

Timp de cinci zile cei doi s-au pregătit sub supravegherea specialiştilor de la celebra academie La Masia. Alex Matei, desemnat cel mai bun puşti sub 10 ani, a rămas în atenţia clubului catalan. În perioada următoare, dintre cei zece remarcaţi în cadrul campusului, va fi ales un câştigător care va merge să se pregătească timp de două săptămâni la celebra academie de la Barcelona, urmând ulterior să rămână sub „lupa” clubului iberic.

„A început fotbalul de trei ani la Politehnica, de doi ani de zile face şi antrenamente individuale cu domnul Alin Paleacu, pentru a progresa… A avut o reală explozie sub îndrumarea antrenorilor. Datorită celor de la Politehnica, pentru că îşi fac foarte bine treaba şi suntem foarte mulţumiţi, a ajuns unde a ajuns. Pe munca lui şi pe munca antrenorilor!”, a spus Cristian Matei, tatăl lui Alex.

„Mi-a plăcut în Serbia. În primul rând vreau să mulţumesc antrenorilor de la Politehnica pentru tot ce m-au învăţat. La Belgrad am făcut multe antrenamente cu pase, în stilul Barcelonei, cred că mi se potriveşte”, a precizat Alexandru Matei, care e, bineînţeles, fan Leo Messi.

„Are calităţi native, un plus la viteză şi inteligenţă, e ambiţios, bătăios şi e într-o continuă dezvoltare”, l-a caracterizat Gelu Haidău, antrenorul grupei 2011 a Politehnicii.

După o perioadă în care le-au lipsit competiţiile importante, puştii alb-violeţi născuţi în anul 2011 vor fi angrenaţi în seria judeţeană principală la „juniori E”. „Ca obiectiv avem să dezvoltăm jucătorii, să crească individual, cât şi ca echipă, să fie o echipă competitivă a campionatului. Participăm în seria I, câştigătoarea va avansa pe zonă, după care pe ţară, pe faza finală. Într-o perioadă destul de scurtă se văd rezultatele, atât ca şi echipă, cât şi ca jucători, individual. Au progresat foarte mult într-un an şi jumătate, de când reuşim să ne pregătim cât de cât ok în pandemie. La grupă mai sunt şapte-opt jucători care merită urmăriţi deoarece prezintă reale calităţi pentru jocul de fotbal”, a concluzionat Haidău.