Mirel Albon a acceptat în vara acestui an provocarea de a conduce proiectul echipei de fotbal feminin a Politehnicii Timișoara și de a construi o echipă care să se lupte în viitor pentru trofee. A fost o jumătate de an dificilă, în care am obținut calificarea în play-off în ultima etapă. O jumătate de an cu accidentări care păreau că nu se mai sfârșesc, dar optimismul nu ne-a părăsit și privim către viitor cu o dorință și mai mare de muncă!

În continuare vă oferim un scurt interviu cu managerul general al Politehnicii, la finalul primelor șase luni.

Care sunt concluziile după primele șase luni petrecute la Politehnica Timișoara? Ce așteptări aveați și cum se prezintă situația acum?

Au fost șase luni dificile din mai multe puncte de vedere: am preluat un lot de jucătoare neomogen, din care au plecat cele cu cea mai mare experiență; am avut prea multe accidentări; a durat o perioadă până ne-am acomodat unii cu ceilalți; a trebuit să integrăm junioarele și jucătoarele nou-venite.

Cu siguranță așteptările erau mai mari decât ceea ce am realizat, și anume calificarea în play-off în ultima etapă. La începutul pregătirii noi speram să ne luptăm pentru un loc pe podium, însă am fost nevoiți să ne recalculăm poziția pe parcurs.

În acest moment suntem conștienți că în primăvară vom întâlni cele mai bune echipe din România și vom avea meciuri dificile în fiecare etapă. Acest lucru ne poate ajuta în dezvoltarea jucătoarelor tinere, în formarea și consolidarea unui model de joc, care să ne facă să devenim una din echipele protagoniste ale campionatului în edițiile următoare.

Ce credeți că ne-a lipsit în prima parte a sezonului pentru a obține mai multe rezultate pozitive în Liga 1?

În turul acestui campionat ne-a lipsit, în primul rând, continuitatea în pregătire – cauza principală fiind accidentările, ceea ce a condus la o lipsă de continuitate în jocuri bune. Am avut oscilații de la un joc la altul sau chiar și în timpul aceluiași joc. Nu cred că am reușit să aliniem același prim 11 în două jocuri consecutive. Iar asta s-a văzut în joc.

Ținând cont de faptul că am obținut un singur punct cu viitoarele adversare din play-off, cum vedeți a doua parte a sezonului? Care este obiectivul echipei?

Cum am spus și înainte, ne așteaptă un play-off dificil. Evident că ne propunem să obținem mai multe puncte cu aceste echipe decât în tur. Dar nu acesta va fi obiectivul principal. Pentru noi obiectivele principale sunt formarea unei echipe puternice, dezvoltarea fiecărei jucătoare individual și continuarea integrării junioarelor în echipa de senioare.

Au debutat pentru Politehnica Timișoara junioarele de 2006, iar de la 1 ianuarie au drept de joc și junioarele născute în 2007, ele antrenându-se deja din vară cu echipa mare. Cum vedeți evoluția lor din aceste luni și integrarea în prima echipă, având în vedere că vom avea doar meciuri tari?

Să nu le uităm nici pe junioarele 2005, Anda Jivan, Clara Roșu, Shaira Pera și Giorgiana Mateescu care, deși toate au avut accidentări mai grave sau mai puțin grave, și-au adus contribuția la creșterea echipei.

Toate junioarele au făcut progrese mari, tocmai acest lucru ne-a făcut să ne orientăm spre junioarele proprii și nu spre transferuri multe. Am făcut puține transferuri și vom continua această politică de a prioritiza creșterea jucătoarelor proprii. Vom aduce jucătoare în fiecare perioadă de transferuri, dar puține și pe posturi strict necesare.

A fost o jumătate de an cu suișuri și coborâșuri. Care sunt totuși cele mai frumoase trei momente pentru Dumneavoastră în aceste prime șase luni?

Au fost multe momente frumoase în aceste șase luni. Este greu să aleg, dar un top trei ar fi:

  1. Prezentarea lotului în fața a peste 1000 de spectatori în pauza meciului Politehnica Timișoara – Politehnica Iași din Liga 2;
  2. Bucuria trăită alături de galeria Politehnicii după victoria cu Piroș Arad, la primul meci jucat pe Stadionul Știința;
  3. Bucuria după victoria din ultima etapă și calificarea în play-off.

Un mesaj pentru suflarea alb-violetă.

Dragi suporteri alb-violet, în primul rând vă mulțumim pentru susținerea din aceste luni! Vă doresc un An Nou mai bun decât cel pe care îl lăsăm în urmă, în care și fotbalul să vă aducă bucurii și să vă rupă de grijile cotidiene la sfârșit de săptămână.

Fiți alături de noi în continuare. Acest club, cu o istorie minunată și cu o galerie extraordinară, nu are doar trecut, are și viitor. Iar echipa de fotbal fete este o componentă a clubului care vă va face mândri și fericiți în viitor. Înainte Politehnica!