Politehnica Timișoara a jucat la mijlocul săptămânii restanța din etapa a doua a SuperLigii Feminine, în deplasare cu ACS Târgu Mureș. Alb-violetele obțin a treia victorie cu scorul de 3-1 din acest sezon, după cele cu AFK Csikszereda și CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud.

Deși s-a deschis scorul rapid, în minutul 5, când Dimitra Ivanova a reluat în plasă balonul centrat de Nikoleta Kurja, meciul care se anunta destul de ușor, la fel ca si precedentele două întâlniri, s-a dovedit a fi mai dificil, Poli îngreunându-și singură jocul. Echipa gazdă nu a reușit să pună în pericol poarta apărată de Cosmina Roșu, la poarta cealaltă în schimb, Dawood, Kurja sau Ivanova au ratat câteva ocazii importante.

Nici în partea a doua nu a fost diferit, Poli nereușind să concretizeze oportuntățile, dar echipa gazdă a prins curaj, punând presiune serioasă pe defensiva alb-violetă. Liniștea a fost adusă oarecum de golul marcat de Corsei Bianca în minutul 78, după un corner executat de Kurja. Gazdele nu s-au lăsat și, la scurt timp, mai exact în minutul 85, Maria Gorea a profitat de o bâlbâială în apărare și a redus din diferență. Scorul final a fost stabilit de Dana Cioablă cu un șut superb de la marginea careului, după o combinație cu Patricia Șerban și Shaira Pera.

Pentru acest meci consemnăm debutul Irinei Apostol (2008) în echipa de senioare.

Politehnica își mută concentrarea pe meciul cu Farul Constanța de duminică, programat de la ora 13:00 pe Stadionul Ştiinţa.

„Sunt trei puncte importante în economia campionatului. În condițiile în care ne-au lipsit multe jucătoare, care în mod normal ar fi fost titulare, iar noi continuăm politica de a da șansa și celor tinere – unele arătând ca pot fi variante pentru echipa de senioare într-un viitor apropiat, am avut ceva emoții, trebuie să recunoaștem. Însă, cred că diferența de scor putea și chiar trebuia să fie mai mare, ratând câteva situații foarte mari pe care nu am reușit să le fructificăm. Una peste alta, a fost un meci bun, cu multe ocazii. Sigur că trebuie să nu mai facem aceste greșeli în apărare pentru că o echipă cu experiență te taxează. Dar fetele au circumstanțe atenuante pentru că a fost prima oară când am jucat în această formulă a liniei defensive. În momentul în care va apărea o omogenitate între ele, sunt convins că lucrurile vor arăta mult mai bine, iar echipele adverse nu vor avea astfel de ocazii de a marca.

Acum, ne întoarcem la Timișoara și vrem să avem liniștea să pregătim meciul cu Farul care se anunță unul foarte important și foarte greu. Au o echipă puternică, multe jucătoare cu experiență și vrem să ne prezentăm cât mai bine și, de ce nu, să obținem puncte care să ne mențină pe primul loc în clasament” a declarat la final Mirel Albon

Politehnica Timișoara: 30. Cosmina Roșu – 22. Bianca Corsei, 6. Melinda Nagy, 2. Laura Sondore, 24. Elena Petrișor (13. Irina Apostol 82’) 10. Nikoleta Kurja, 8. Dyana Dawood (20. Roxana Dovîncescu 89’), 25. Dana Cioablă, 99. Emilly Scaramelo (23. Patricia Șerban 89’), 19. Andreea Șepețan (17. Shaira Pera 60’), 16. Dimitra Ivanova.

Rezervă neutilizată: Alesia Moldovan.