Politehnica a suferit un nou eşec cu acelaşi scor: 0-1. De această dată învingătoarea a fost Viitorul Pandurii Târgu Jiu, în duelul din runda a 6-a a Ligii 2. Singurul gol al partidei de pe „Ştiinţa” a fost marcat în repriza a doua de către Vlad Toma, care a profitat de o eroare defensivă.

Gorjenii au avut prima şansă de gol tot în urma unei greşeli. Poziţionarea defensivei i-a permis lui Dodoi să rămână singur cu Kucich, uşor în lateral dreapta, dar portarul italian s-a opus la şutul trimis în cros din careu. În minutul 22 şi-a făcut simţită prezenţa şi atacantul nostru junior – Raul Ţurcaş, aflat la debut şi care a trimis puţin peste poartă de la distanţă. Patru minute mai târziu echipa noastră a avut o ocazie uriaşă: Bocşan a ajuns un balon centrat din lovitură liberă iar Opric s-a opus golului cu braţul, reuşind să devieze şi pe lângă Ţurcaş, aflat cu colţul lung liber în faţă. Cu şase minute înaintea încheierii reprizei întâi, Bîrnoi l-a solicitat de asemenea, fără succes, pe portarul oaspeţilor. Pentru ca, în minutul 45, Germinio să reia acrobatic la colţul lung, dar Dănescu a reuşit să evite golul.

În partea a doua echipa noastră a fost mai puţin periculoasă. Mai mult, în minutul 57, gorjenii i-au surprins pe alb-violeţi după un balon pierdut uşor la mijlocul terenului Dodoi l-a servit ideal pe Toma, care l-a învins pe Kucich cu un şut plasat în stânga portarului, din apropiere. Deşi a avut mai mult mingea pe final, echipa noastră nu a găsit soluţia într-un joc foarte fragmentat. Ultima şansă de gol i-a aparţinut lui Pană, care a trimis pe poartă dintr-o lovitură liberă de la aproape 16 metri, dar Opric s-a mai opus o dată.

În urma acestui rezultat Politehnica rămâne pe locul 18, cu doar patru puncte. La mijlocul săptămânii viitoare alb-violeţii joacă în turul 3 al Cupei României, pe terenul lui CSM Reşiţa, joc programat miercuri, 14 septembrie, de la ora 15.00. În campionat urmează o deplasare pe terenul Unirii Dej.

POLITEHNICA (antrenor Bogdan Andone): Kucich – D. Radu, Bocşan, Germinio, Taub – Tsvetkov, Plantak (62, Milea) – Bîrnoi (cpt.; 74, Mudrazija), Pană, Oanea (62, Pureca) – Ţurcaş (62, Ţangulea). Pe bancă: Isvoranu – Jurj, M. Andone, Ignea şi Bryneus.

Viitorul Pandurii Tg. Jiu (antrenor Florin Stîngă): Opric – Dănescu, Core, Rogac, Pîrcălabu – V. Toma (87. Micle), Răsdan, Ţegle (73, Stoian), M. Dulca (87, Banu) – Dodoi (67, Mitrică), Dragu (cpt.). Pe bancă: Krupenschi – Chelariu, Baican şi Gîrbiţă.

„Concluzii – la jocul de astăzi chiar am făcut două greşeli majore. Una în prima repriză prin poziţionarea tactică a fundaşilor laterali, pe minge pierdută, când au avut o ocazie singur cu portarul, şi a doua repriză la golul primit. Au fost două greşeli tactice din partea fundaşilor laterali, care nu au făcut ce trebuiau să facă, nu au făcut ceea ce am discutat, sunt mişcări normale şi logice, din păcate nu le-au făcut. Şi practic ne-a costat. Şi acea indecizie a lui Oanea la mijlocul terenului, care a fost puţin nehotărât, a intrat 50/50, din păcate a pierdut acel duel şi de acolo s-a dezvoltat faza golului”, a spus Bogdan Andone, antrenorul principal al Politehnicii.

„Nu pot să spun că mă simt descurajat, dar nu sunt nici fericit sau foarte încrezător, chiar aveam încredere, pentru că s-au pregătit săptămâna asta bine, s-au antrenat bine, şi chiar aveam încredere că vom face şi un meci bun şi un rezultat pozitiv. Din păcate i-am văzut pe ei şi i-am simţit în timpul jocului destul de neîncrezători, chiar la discuţie după, în vestiar, au spus că au fost puţin aşa şi lipsă de încredere. E clar că pe seama rezultatelor din ultimele jocuri, dar până la urmă e un joc. Ei, ca jucători, trebuie să scoată echipa şi să meargă înainte. Să se antreneze bine, că alţi jucători nu vor fi. Tot ei vor fi şi cei ce trebuie să facă lucrurile mai bine, să se antreneze mai mult, să fie mai responsabili şi să scoată echipa din situaţia în care e. Şi sunt convins că pot să o facă”, a adăugat Andone.

Despre unele scandări care-i cer demisia, antrenorul Politehnicii a precizat că: „E normal să se strige, lumea vine la stadion şi vrea să vadă echipa jucând sau câştigând meciurile sau marcând goluri mai multe şi e clar că îşi doresc mai mult. Şi noi ne dorim mai mult, îi înţeleg şi pe oamenii care vin la teren. Nu iau în calcul, pentru că am discutat când am venit aici, că vrem să facem un proiect pe termen mediu, hai să nu spun lung, pentru că în România şi mediu e foarte mult, aşa că nu ar fi corect nici din partea mea, nici faţă de jucătorii care au veni sau care au rămas la echipă. Pentru că a fost decizia mea şi vizavi de ei. Şi nu ar fi corect faţă de club, pentru că asta a fost dorinţa lor la momentul acela, să facem un contract pe doi ani, ca să avem continuitate”.

„Şi în prima repriză au încercat şi au făcut lucruri bune, am avut câteva situaţii foarte bune în faţa porţii. Ne lipseşte acea calitate la finalizare sau pasul final, pentru că ajungem în nişte situaţii bune… ultimul pas sau decizia nu e cea care trebuie. Şi Cosmin Bîrnoi face câteva lucrurie extraordinar de bine, apoi pasul final – sau vine prea târziu sau timing-ul… acestea sunt din păcate. Trebuie să le corectăm, să le facem mai bine. Mă bucur pentru Ţurcaş, care a debutat azi, chiar a făcut un meci bun azi din punctul meu de vedere, s-a bătut şi mă bucur mult pentru el că a avut şansa asta”, Bogdan Andone, antrenor Politehnica Timişoara