Moment important pentru una dintre cele mai promiţătoare generaţii alb-violete. Astăzi, la Rectoratul UPT s-a semnat un acord între cluburile Politehnica Timişoara şi Fortuna Becicherecu Mic. Prin acesta, marea majoritate a componenţilor grupei de juniori născuţi în anul 2003 a clubului nostru vor evolua în sezonul următor pentru formaţia timişeană din Liga 3.

„E un pas important pentru aceşti tineri, mai ales că sunt o generaţie foarte bună. E bine ca ei să se călească în Liga a III-a, decât să stea eventual doar rezerve la Liga a II-a, unii dintre ei. Sunt tineri care au muncit foarte mult şi e în spiritul Politehnicii. Îi aruncăm în luptă, aşa se călesc, şi sperăm că vor veni la echipa mare într-o perioadă scurtă de timp”, a declarat Florin Drăgan, rectorul Universităţii Politehnica Timişoara.

„Suntem încântaţi că, alături de domnul rector, împreună cu Universitatea Politehnica Timişoara, am încheiat un acord, spun eu istoric, pentru comuna noastră, în vederea susţinerii participării în Liga a III-a a unei echipe de tineri. Ne dorim foarte mult ca această experienţă să fie una pozitivă”, a spus Raimond Rusu, primarul comunei Becicherecu Mic

„Astăzi s-a semnat un acord important pentru ceea ce înseamnă strategia de viitor a clubului Politehnica Timişoara. Practic, generaţia 2003, generaţia noastră de juniori, va avea ocazia să se confrunte cu echipe puternice din Liga a III-a. Împreună cu colegii de la Fortuna Becicherecu Mic am semnat un acord prin care efectiv lotul echipei va reprezenta Fortuna în Liga a III-a. E un pas important pentru noi. Căci cu această ocazie vom vedea care e nivelul actual al acestor juniori. Ţinta noastră fiind de a identifica posibilii jucători care să facă parte din lotul primei echipe cât mai curând sau care poate să constituie o sursă financiară prin transferul lor la alte cluburi de prestigiu”, a concluzionat Viorel-Aurel Şerban, preşedintele Politehnicii Timişoara.

Juniorii timişoreni vor fi pregătiţi în perioada pe care o vor petrece la Fortuna Becicherecu Mic tot de către prof. Iulian Prodana, antrenorul grupei 2003 şi conducătorul Centrului de copii şi juniori al Politehnicii.

Fortuna Becicherecu Mic e un club din judeţul Timiş înfiinţat în anul 2016. Echipa a promovat apoi succesiv, sezon de sezon, din Liga a VI-a până în Liga a III-a. Din calitate de nou promovată în eşalonul terţ, Fortuna ocupa locul 10 în seria a IV-a la momentul îngheţării sezonului 2019-20 la acest nivel.

Explicaţie foto: Viorel-Aurel Şerban, preşedintele Politehnicii (stânga), Marius Călin Paşca, preşedinte Fortuna Becicherecu Mic (dreapta).