Chiar dacă anul 2020 nu a fost cel dorit, Acţiunea de Crăciun a Druckeriei a venit şi cu ocazia acestor sărbători în sprijinul mai multor copii şi familii din vestul ţării, ale căror posibilităţi materiale sunt limitate.

Mesajul mobilizator în acest an restrictiv din mai multe puncte de vedere a venit de la Primăria Biled (Timiş), care ne-a informat asupra situaţiei a nu mai puţin de 150 de copii din comună, unii dintre ei cu cerințe educaționale speciale (CES) și handicap. Toţi aceştia s-au putut bucura de daruri datorită eforturilor druckerilor şi nu numai. Mulţumită şi donaţiilor peste aşteptări primite în această perioadă, în zilele dinaintea Crăciunului, voluntarii noştri s-au deplasat şi în alte zone în care ne-a fost solicitat sprijinul. Astfel, spiriduşii alb-violeţi au descins şi în localităţile Măureni şi Şoşdea, din judeţul Caraş-Severin, unde au fost vizitate zece familii şi 33 de copii. Micuţii s-au bucurat de dulciuri, jucării, haine, alimente şi rechizite sau alte materiale necesare la şcoală în această perioadă dificilă.

„În ciuda situaţiei pandemice, am dorit mult să ducem tradiţia Acţiunii de Crăciun mai departe. Şi, cu ajutorul suporterilor polişti, am reusit si-n al 11-lea an să aducem bucurie copiilor şi puţină linişte pentru câteva familii din Măureni şi Șoșdea. Cu această ocazie vreau să mulţumesc pentru ajutor fostului nostru jucător, actualmente primarul comunei Măureni – Brian Filimon, Danielei Tomescu si lui Bogdan Cuc, din Biled, Alexandrei Timar şi asociaţiei Îngeri pentru suflet, precum şi asociatiei T4U, din Regatul Unit. De asemenea, vreau să mulţumesc tuturor care au donat zilele acestea, iar la final vreau să mulţumesc foarte mult voluntariilor din Druckeria şi Peluza Sud Timișoara, sunt mândru că fac parte din această comunitate şi sunt convins că împreună putem realiza multe lucruri frumoase. Crăciun fericit şi un an nou cu sănătate tuturor!”, Adrian Sereţan, secretar AST Druckeria.

În încheiere nu putem adăuga decât că Moș Crăciun Alb-Violet chiar există şi sperăm ca anul următor să fie unul diferit, care ne va permite să venim în sprijinul şi mai multor copii şi familii care au nevoie de ajutorul nostru!

Mai multe fotografii de la Acţiunea de Crăciun 2020 sunt disponibile AICI.