Pentru al zecelea an consecutiv, Asociația Suporterilor Timișoreni ”Druckeria” s-a mobilizat pentru Acțiunea de Crăciun, eveniment care de fiecare dată ne emoționează profund.

Impactul sentimental ne marchează pofund de fiecare dată deoarece aceste familii trăiesc în niște condiții improprii, greu de imaginat, iar traiul lor este greu de acceptat.

Donațiile druckerilor alb-violeți au fost semnificative, iar un număr impresionant de societăți comerciale și fundații s-au alăturat Acțiunii din acest an. Cu deosebită plăcere vă enumerăm partenerii care au sprijinit Druckeria necondiționat în acest an: Peluza Sud Timișoara, Politehnica Timișoara, DialogData, Mewi, RAOL, Profi, Valdas Building, Elit, Golden Foods Snacks, Escobar Phone Shop&Service, Romcrete echipamente, Sound Creation, Demars Real Estate Investment, Facultatea de Geografie, Chimie și Biologie din cadrul UVT, Geotim, Academia Mămicilor din Timișoara, Educația la Sat, Fundatia “Surorile de caritate Ioana Antida” Lugoj.

Prin intermediul lor datele Acțiunii de Crăciun 2019 au fost:

  • 3 tone de alimente și dulciuri;
  • peste 1.000 de plase;
  • 177 de familii au simțit spiritul Crăciunul în acest an;
  • 431 de copii s-au bucurat sincer de jucăriile și pachetele primite.

Țintarul inițial al Acțiunii de Crăciun 2019 a fost de 20 de localități, dar șocul situațiilor sociale de pe teren i-a obligat moral pe membrii Druckeriei să suplimenteze ajutoarele oferite.

Vă prezentăm în continuare locațiile unde ne-am deplasat:
• Lugoj (cartierul Mondial)
• comuna Știuca
sate: Dragomirești, Oloșag, și Zgribești
• comuna Victor Vlad Delamarina
sate: Pădureni, Petroasa Mare, Visag
• Găvojdia
• comuna Fârliug
sate: Remetea-Pogănici, Valea Mare, Scăiuș, Valea Mare
• comuna Coșteiu
sate: Hezeriș, Păru, Țipari

Iar ulterior s-au adăugat și Sălbăgel, Lugojel, Jena sau Jdioara pe harta Acțiunii de Crăciun Druckeria 2019.

Fiecare caz social a fost emoționant, dar câteva dintre ele dorim să le menționăm deoarece aceste familii trăiesc în niște condiții inimaginabile în România anului 2019:

1. localitatea Sălbăgel – mamă cu 2 copii

© Druckeria

Conștientizam de la bun început că acest caz este unul deosebit, dar nu ne așteptam să ne emoționeze până la lacrimi. 2 copilași împreună cu mama lor locuiesc într-o cameră de 4 metri pătrați și se încălzesc cu ajutorul unei sobe stricate. Strigător la cer este simplul fapt că plătesc chirie pentru aceste condiții inumane, iar singura lor dorință cu adevărat a fost să beneficieze de o sobă pe lemne adecvată, perfect funcțională. Cu ajutorul grupului de facebook Voluntariat Politehnica Timișoara am reușit să strângem fondurile necesare pentru achiziționarea unei sobe noi și a doua zi am revenit pentru a le monta soba cea nouă.

2. localitatea Oloșag – familie cu 2 copii într-o fermă

© Druckeria

La Oloșag am întâlnit un nou caz care ne-a lăsat fără grai: o familie trăiește într-o ferma la apoximativ 2 km de sat, undeva în vârful dealului. Acești oameni efectiv trăiesc de pe o zi pe cealaltă întrucât nu au curent și nu au provizii de iarnă. Una dintre fete nu ne-a lăsat să plecăm până nu ne-a arătat carnetul de note: numai note de FB deși învață doar la lumânare. De menționat că în fiecare zi ea împreună cu sora ei mai mică și mama lor merg cei 2 km către școală pe jos  pe un drum aflat în sălbaticie și printr-o zonă unde s-au semnalat atacuri ale șacalilor. Obiectivul notru pentru aceste fetițe e să strângem bani pentru un generator de curent.

3. donații către Casa de Copii din Cornești și Casele de Plasament Pădureni, Izvin

plus Asociația Caritas din Timișoara

© Druckeria

Copiii nu au nicio vină pentru traiul nefavorabil de care au parte, iar cu ajutorul celor de la Elit am reușit să donăm 250 de kg de mezeluri la Casa de Copii din Cornești și Casele de Plasament Pădureni, Izvin plus Asociația Caritas din Timișoara.

Distribuirea pachetelor pentru Acțiunea de Crăciun Druckeria 2019 a fost posibilă cu ajutorul a peste 50 de voluntari care în decursul a 5 zile au sortat și au transmis efectiv alimentele.

*****

Cert e faptul că în 2020 ne vom mobiliza cu partenerii noștri și mai mult pentru semenii noștri lipsiți de soartă, iar actele caritabile se vor desfășura pe toată durata anului. Vă mulțumim tuturor pentru implicare! Moș Crăciun Alb-Violet chiar există!