După două runde secetoase, Politehnica Timișoara a simțit din nou gustul victoriei, după 3-2 astăzi, în deplasare, cu Academica Clinceni. Alb-violeții au reușit o revenire de senzație, după ce formația ilfoveană a condus cu 2-0 după primul sfert de oră de joc. Momentele de inspirație din finalul primei reprize, dar și insistența din mitanul secund, pe fondul superiorității numerice, le-au adus timișorenilor trei puncte extrem de importante, mai ales pentru moral.

Cu multe schimbări în primul 11, Politehnica a pășit cu stângul astăzi, la Clinceni, unde la prima acțiune de atac a gazdelor s-a consemnat deschiderea de scor. În minutul 2, Pulhac a trimis de pe stânga în careu, Mera a ratat intercepția, iar din marginea careului mic, nemarcat, Vlad Mihalcea a scuturat plasa porții lui Fișteag – debutant în eșalonul secund. Politehnica nu a avut răspuns la reușita rapidă a gazdelor, iar în minutul 16 s-a trezit din nou în situația de a scoate balonul din propria poartă, după ce Tătaru a marcat cu capul, în urma unei centrări din lovitură liberă din lateral stânga. În prima repriză, jocul a curs într-o singură direcție, spre poarta lui Fișteag, care a avut două intervenții salutare, dar a și fost salvat în două rânduri de bară.

Revirimentul alb-violet a început în prelungirile primei părți. În minutul 48, Marius Staicu a reușit primul său gol în tricoul Politehnicii, după ce a profitat de o greșeală a apărării adverse, a recuperat la 30 de metri și a înaintat spre poarta lui Ureche, căruia nu i-a lăsat nicio șansă. Un minut mai târziu a survenit și neașteptata egalare, Taub marcând cu capul, la colțul lung, după o centrare venită din dreapta, de la Sorescu.

Finalul incandescent de primă repriză a schimbat total cursul jocului în partea secundă, Politehnica fiind de această dată echipa mai preocupată de faza ofensivă. Misiunea timișorenilor a fost ușurată în minutul 60, când fundașul Deaconescu, aflat la meciul său de debut pentru Academica, a văzut al doilea cartonaș galben. Politehnica a apăsat pe pedala accelerației, irosind două șanse clare de gol, prin nou-intratul Bădăuță, mai întâi în minutul 72 – reluare din 7 metri puțin alături – și apoi în minutul 74 – din poziție de unu la unu cu Ureche, care s-a opus în primă instanță șutului, iar apoi Bădăuță a trimis pe lângă buturi, deși portarul gazdelor rămăsese culcat.

Inevitabilul s-a produs în minutul 84! Bădăuță s-a regăsit din nou în situație de finalizare, a reluat cu capul, Ureche a respins în față, iar Deian Sorescu, atent, a marcat din alunecare.

S-a încheiat 3-2 pentru Politehnica Timișoara, care bifează al doilea succes extern din acest sezon, după cel din runda inaugurală, de la Brăila, obținut cu același scor. După 5 etape, trupa lui Bogdan Andone acumulează 9 puncte și așteaptă vizita de săptămâna viitoare a celor de la CS Mioveni.

Academica Clinceni (antrenor Erik Lincar): Ureche – Samson, I. Tătaru, Deaconescu, Pulhac – Al. Lazăr, Simion – Gliga, M. Constantinescu (cpt.), Şandru – Vl. Mihalcea (64 Găină).
Politehnica Timișoara (antrenor Bogdan Andone): Fişteag – Motreanu, Mera (cpt.), Bilia, Taub – Coadă (62 Krausz), M. Stancu – Sorescu, C. Predescu, I. Plămadă (58 Ghinescu) – M. Staicu (46 Bădăuță).