Politehnica Timişoara a obţinut astăzi pe terenul celor de la Unirea Slobozia, cu mult efort şi spirit de sacrificiu, biletele pentru optimile de finală ale Cupei României! Singurul gol al partidei a fost marcat de Octavian Ursu în minutul 62 printr-o execuţie foarte frumoasă.

Primele acţiuni de poartă le-au aparţinut gazdelor, care au ameninţat mai periculos prin Suciu în minutul 22, dar reluarea acestuia a fost pe direcţia lui Harrrison, aflat la debut într-un joc oficial în poarta Politehnicii. Alb-violeţii au avut cinci minute mai târziu o acţiune importantă finalizată însă cu şutul lui Bocşan peste transversală după o minge primită de la Mera.

În prelungirile primei părţi Claudiu Pamfile s-a accidentat. Iar la capătul a nu mai puţin de cinci minute suplimentare Traşcă a trimis imprecis din faţa careului pe lângă poarta noastră. La pauză a fost înlocuit şi căpitanul Ioan Mera, tot din motive medicale.

Partea a doua a început cu o altă şansă notabilă în dreptul Unirii. Dar Mustacă a şutat imprecis cu stângul din mijlocul careului în minutul 49. Treptat alb-violeţii au început să-şi facă mai mult simţită prezenţa în jumătatea adversă. Iniţial pe contre. La o astfel de fază Politehnica a deschis scorul în minutul 62. Zaluschi l-a lansat pe Ursu spre poarta adversă iar acesta, de la circa 35 de metri, a lobat superb peste portarul Poiană. Minutul 68 putea aduce un gol şi în contul lui Zaluschi, dar lovitura sa de cap din faţa careului mic a fost reţinută de portar uşor în stânga sa. O greşeală putea aduce egalarea în minutul 77, dar din nou gazdele au fost imprecise la finalizare, de această dată prin Turcu.

În minutul 87 Harrison şi-a salvat colegii de la un nou final greu, cu o intervenţie excelentă la bara din stânga sa la o lovitură de cap bine plasată a aceluiaşi Turcu. Pe final alb-violeţii au reuşit să conserve rezultatul foarte bine de această dată. În al doilea minut al prelungirilor Haţegan a intrat tare asupra lui Gabriel Lazăr iar fundaşul advers a replicat şi l-a lovit în zona feţei. Ambii jucători au fost eliminaţi direct de „centralul” Claudiu Marcu.

Politehnica se califică astfel pentru al doilea sezon la rând în optimile de finală ale Cupei României. Următorul joc al echipei noastre va fi duminică, de la ora 11.00, cu Viitorul Pandurii Tg. Jiu, tot „afară”, meci care contează pentru runda a VIII-a a Ligii 2.

Unirea Slobozia: Poiană – Ibrian, G. Lazăr, Perju, C. Toma (cpt.) – Cruceru (69, Turcu), V. Suciu (30, Traşcu) – Bolohan (46, Dorobanţu), Greu, M. Matei (46, Mustacă) – G. Ivan (46, Al. Stoica). Pe bancă: Ciupercă – D. Mihai, M. Lemnaru, I. Dinu. Antrenor: Adrian Mihalcea.

Politehnica Timişoara: Harrison – Moţiu, Mera (cpt., 46, Scutaru), Bocşan, Pamfile (46, Oanea) – Ignea, Lazăr – Minteuan (55, Sofran), Zaluschi (69, Haţegan), Bîrnoi – Gerbi (55, Ursu). Pe bancă: Murariu – S. Costea, D. Andrei, Prodan. Antrenor: Dorin Toma.