Politehnica Timișoara a bifat a treia înfrângere din acest sezon în meciul de astăzi, de la Sibiu. AFC Hermannstadt s-a impus cu 1-0 și și-a recâștigat poziția de lider, la capătul unui joc în care cele două combatante și-au împărțit perioadele de dominare. Alb-violeții au apărut rareori în ofensivă în primul mitan, însă pe final de partidă au întreprins un forcing ofensiv, care nu a reușit să perforeze însă poarta lui Căbuz.

Pe un Stadion „Municipal” populat cu aproape 4.000 de suflete, dintre care 400 de fani veniți de la Timișoara, gazdele de la Hermannstadt au început în ofensivă. Șuturile de la distanță ale lui Tătar și Neagu l-au evidențiat pe unul dintre cei mai buni jucători ai timișorenilor din meciul de astăzi, portarul Cosmin Dur-Bozoancă. Goalkeeperul sosit săptămâna trecută de la Viitorul Constanța a intervenit salvator și la lovitura de cap a lui Petrescu, din apropiere, în minutul 21, pentru ca același Petrescu să irosească o nouă șansă mare, în minutul 40, când tânărul portar a fost din nou inspirat. A venit însă minutul 41 și momentul de nesincronizare dintre Dur-Bozoancă și căpitanul Mera, cei doi au sărit împreună la o minge înaltă, s-au încurcat reciproc, iar Bogdan Rusu, pe fază, a scuturat plasa.

În partea secundă, trupa lui Alexandru Pelici a căutat să-și conserve fragilul avantaj și a făcut, treptat, pasul înapoi. Alb-violeții au prins din ce în ce mai mult curaj, iar de la mijlocul mitanului secund, s-au instalat confortabil în jumătatea de teren a sibienilor. Au venit și ocaziile, una dintre cele mai importante fiind irosită în minutul 84, de nou-intratul Plămadă, care după ce l-a fentat pe fundașul stânga al gazdelor, Pamfile, a tras exact pe direcția lui Căbuz. Portarul amfitrionilor a intervenit salvator și în minutul 87, la șutul în forță trimis de Bădăuță, din lateral stânga. Ultima șansă importantă de egalare a alb-violeților s-a consemnat în primul minut de prelungire, atunci când Krausz a tras de la 14 metri, mingea a fost blocată de Crișan, iar același Krausz și-a mai încercat o dată norocul, însă Căbuz a deviat în corner.

S-a încheiat 1-0 pentru AFC Hermannstadt, care acumulează 18 puncte și își reia locul din fruntea clasamentului. Politehnica rămâne cu 12 puncte în cont și coboară pe locul 7 după rezultatele înregistrate astăzi.

AFC Hermannstadt (antrenor Alexandru Pelici): Căbuz – Tătar, Crișan, Stoica, Pamfile – Dâlbea (cpt.), Boboc – Petrescu, B. Rusu (84, Cârstean), S. Lupu (64, Herghelegiu) – Neagu (75, Neacșa).

Politehnica Timișoara (antrenor Bogdan Andone): Dur-Bozoancă – Motreanu, Mera (cpt.), Bilia, Taub – Stancu (64, Staicu) – Sorescu, Poparadu (86, Crișanov), Krausz, Predescu (53, Plămadă) – Bădăuță.