Politehnica Timişoara întâlneşte joi, 18 februarie, formaţia SCM Gloria Buzău în prologul etapei a XVI-a a Ligii 2. Va fi efectiv primul joc din eşalonul secund în anul 2021. Dan Alexa, antrenorul principal al alb-violeţilor, s-a arătat optimist în privinţa şanselor jucătorilor săi de a se impune în duelul de peste două zile, dar a subliniat totodată că meciul nu se anunţă unul foarte uşor.

„Ne aflăm înaintea acestui început de mini-retur, întâlnim o echipă care are ca obiectiv accederea în play-off. E o echipă care am înţeles că şi-a rezolvat din probleme. O echipă antrenată de un antrenor cu foarte multă experienţă, Ilie Stan. Va fi un meci complicat, dar am mari aşteptări de la jocul nostru. Am arătat bine cu Astra, în condiţiile în care am întâlnit un adversar din primul eşalon, de nivel superior. E un joc foarte important ca şi miză. Timpul este foarte scurt, avem cinci meciuri de disputat şi trebuie să obţinem maximum din ele. Orice calcul am face acum, pentru câte puncte ne-ar trebui, pentru accederea în play-off, vă spun că nu e relevant, pentru că sunt foarte multe jocuri. Noi vom avea şi un joc mai puţin, ştiţi bine, Turnu Măgurele s-a retras, aşteptăm decizia comisiilor pentru a şti sigur situaţia din clasament. Dar ce e cert e că poimâine începem mini-returul, cu un adversar foarte puternic, un adversar care joacă fotbal, format de un mix din jucători cu experienţă cu jucători tineri. Şi cu siguranţă nu ne va fi uşor”, a declarat Dan Alexa.

Întrebat de faptul că nu s-a luat încă o decizie legată de meciurile pe care le-a disputat (sau le mai avea de jucat) Turris-Oltul Turnu Măgurele, formaţie retrasă din campionat în pauza de iarnă, tehnicianul Politehnicii a răspuns: „Nu ştiu exact ce se întâmplă acolo, aşteptăm cu toţii, mai e şi acel verdict al meciului Universitatea Cluj – Farul Constanţa, care, la fel, poate să decidă foarte multe. Suntem zece echipe care ne batem pe şase locuri iar atât Clujul, cât şi Farul, sunt printre ele. Aşteptăm, nu ştiu ce să spun referitor la faptul că s-a întârziat atâta, dar eu sper cât mai repede să putem afla verdictul care se va da”.

Meciul de joi a fost prefaţat şi de către mijlocaşul Petre Ivanovici. „Ne aşteaptă un meci dificil contra Buzăului, pentru că ştiu că antrenorul Ilie Stan pune preţ mai ales pe partea fizică, va fi un meci de luptă. Sperăm ca şi terenul să fie foarte bun, în meciul cu Astra nu am avut şansa să jucăm pe un teren bun, pentru că altfel ar fi fost rezultatul cred eu. Am avut un şut bun, ocazii de gol, puteam să înscriem, să facem 2-0 şi să ne calificăm mai departe. Din păcate rămânem doar cu acel joc bun. Sperăm ca şi la meciul cu Buzăul să jucăm aşa, dar să câştigăm pentru că avem nevoie de trei puncte”, a spus cel care, cumulând şi reuşitele din Cupa României, e golgheterul la zi al alb-violeţilor.

Ivanovici speră de asemenea să se revanşeze în partida cu buzoienii pentru ocazia mare irosită în meciul precedent: „Din păcate nu am reuşit să înscriu, am revăzut faza aceea… sper ca în meciul cu Buzăul să înscriu şi să o fac cât mai des, pentru că acesta e obiectivul meu la echipă: să marchez şi să aduc puncte. Avem nevoie să intrăm în play-off şi să promovăm, pentru asta am venit aici. Cred în acest lucru, pentru că avem o echipă experimentată, jucători foarte buni, care au jucat în Liga I şi nu văd de ce nu am putea realiza acest lucru!”.

Partida Politehnica Timişoara – Gloria Buzău se dispută joi, 18 februarie, de la ora 15.00, pe stadionul „Dan Păltinişanu”, în etapa a XVI-a a Ligii 2, în continuare accesul spectatorilor nu e permis pe arene. Jocul e televizat (Digisport 1, Looksport 1, Telekomsport 1). Formaţia pregătită de Ilie Stan a obţinut 21 de puncte din 14 partide şi ocupă locul 8, fiind la trei puncte în spatele alb-violeţilor, aflaţi pe locul 4 cu acelaşi număr de meciuri disputate.