Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

Politehnica Timișoara va începe seria deplasărilor din acest sezon în Valea Jiului. Mâine, la ora 11.00, alb-violeții vor juca la Petroșani, cu nou-promovata ACS Energeticianul. Deși gruparea antrenată de Cristian Dulca a câștigat clar jocul de debut, 4-0 cu Luceafărul Oradea, alb-violeții sunt optimiști înaintea duelului direct, sentiment împărtășit și de Alexandru Cherecheș.

„Cu siguranță va fi un meci dificil, deoarece Energeticianul a realizat foarte multe transferuri în această vară. Dar mergem încrezători la Petroșani și sunt convins că dacă vom juca la fel de bine ca în meciul cu Chindia, ne vom întoarce cu un rezultat pozitiv din această deplasare”, a prefațat Cherecheș confruntarea de mâine, de la Petroșani.

Fundașul stânga în vârstă de 21 de ani a fost integralist în primul joc al sezonului, contra Chindiei Târgoviște, și spune că a rămas impresionat de atmosfera creată de fanii timișoreni.

„A fost un meci frumos pentru mine, mai ales că am debutat la Politehnica Timișoara. Nu oricine are această șansă. În același timp, mi-a părut rău că nu am reușit să scoatem un rezultat pozitiv, în special pentru lumea care a fost la stadion și care ne-a încurajat. A fost senzațional, chiar mi-a plăcut atmosfera. Sper ca în următoarele jocuri să avem ocazia să ne revanșăm pentru această înfrângere, iar apoi, de la meci la meci, să ne ajutăm tot mai bine, iar la final să ne clasăm cât mai sus”, a mai spus Cherecheș.

În sezonul trecut, Alexandru Cherecheș a evoluat la Millenium Giarmata, întâlnind în calitate de adversar actuala Energeticianul, pe atunci ACS Șirineasa.

„Anul trecut chiar au dominat Liga a III-a. Dar nu ne este frică de ei. Și înainte de meciul cu Chindia s-a vorbit de faptul că ei sunt favoriți. Nu spun că nu au echipă bună, dar s-a văzut în meci că nu ne-au pus niciun fel de probleme, dar au câștigat cum au câștigat…”,a mai declarat jucătorul de bandă al Politehnicii.

Născut la 17 martie 1997 la Șimleul Silvaniei, Alexandru Cherecheș a început fotbalul la Viitorul Zalău, după care a trecut la CS Barcău Nușfalău și Liberty Salonta. În urmă cu patru ani a ajuns la Timișoara, la ACS Poli, de unde a fost împrumutat în al treilea eșalon, la Național Sebiș. Precedentul sezon l-a petrecut tot în „C”, la Millenium Giarmata.