Politehnica Timișoara se pregătește de o deplasare extrem de dificilă, pe terenul liderului ligii secunde, AFC Hermannstadt. Delegația alb-violetă a plecat în această dimineață spre Sibiu, acolo unde e programat și un antrenament, la orele după-amiezii. Deși în cele trei meciuri disputate până acum pe teren propriu gruparea de pe Cibin nu a cedat niciun punct, veteranul lotului polist, Alin Crișanov, e convins că dacă echipa se va mobiliza la fel ca la meciul cu CS Mioveni, poate obține un rezultat pozitiv.

„Întâlnim echipa de pe primul loc, dar să nu uităm că e vorba despre o nou-promovată. Mergem încrezători la Sibiu, trebuie să ne mobilizăm foarte bine, să avem aceeași determinare pe care am avut-o și la ultimul meci. Dacă vom reuși acest lucru, foarte probabil vom reveni cu un rezultat pozitiv”, consideră Crișanov.

Despre Hermannstadt se vorbește deja ca despre una dintre principalele favorite la promovare, mai ales după ce alte formații cu pretenții (vezi UTA sau ASA Târgu Mureș) nu se regăsesc pe acest început de sezon.

„Rămâne de văzut. Nu îmi pot da cu părere deocamdată, pentru că au trecut doar șase etape. Dar având în vedere că au făcut achiziții foarte multe, au un antrenor tânăr, pe Alex Pelici, pe care îl cunoaștem cu toții, cred că pot spera la promovare”, a mai spus Crișanov.

Mijlocașul polist spune că atmosfera din vestiar e una foarte bună, după ce echipa a reușit din nou să lege două victorii, astfel că există toate premisele pentru continuarea seriei pozitive și la Sibiu. „Atmosfera e foarte bună, avem un moral bun. Repet, dacă suntem concentrați, determinați, la fel ca la meciul cu Mioveni, probabil că va ieși bine”, a mai spus Crișanov.

La 39 de ani, Alin Crișanov s-a întors după o lungă absență la nivelul ligii secunde. El a intrat pe finalul partidei de sâmbăta trecută, cu CS Mioveni, în locul lui Ionuț Plămadă.

„Un redebut în care, din păcate, nu am atins mingea. Nu e o problemă, cunoșteam mingile de la antrenament. Sper ca pe viitor să-mi aduc o contribuție mai importantă”, a declarat, cu umor, Alin Crișanov, care consideră însă că nivelul ligii secunde a scăzut mult față de perioada în care a mai evoluat la acest nivel. „Nici nu își au rost comparațiile, pentru că e clar, e vizibil, nivelul e mult mai scăzut față de ce se juca în Liga a II-a în urmă cu 10-15 ani. Nu știu care e exact motivul, dar sper să-l aflăm, pentru a putea aduce nivelul înapoi la ceea ce era înainte”, a continuat Crișanov.

Partida AFC Hermannstadt – Politehnica Timișoara se va disputa mâine, de la ora 16:00, și va încheia etapa a 7-a a ligii secunde. Meciul va fi televizat de Digi Sport.