Politehnica Timișoara joacă la Brăila mâine dimineață, în runda inaugurală a noului sezon din Liga a II-a. Dacia Unirea a fost măcinată de probleme financiare în ultimele luni, iar la jocul din prima etapă e foarte posibil ca antrenorul Alin Pânzaru să nu poată înscrie 18 jucători pe raport. Chiar și în aceste condiții, brăilenii formează o echipă redutabilă pe teren propriu, lucru de care e convins și mijlocașul polist Alin Ignea.

Alin Ignea e încrezător înaintea primului joc oficial pe care Politehnica îl va juca în sezonul 2017/2018. Mijlocașul în vârstă de 28 de ani speră ca el și colegii săi să culeagă puncte de la malul Dunării, deși e conștient că misiunea nu va fi deloc ușoară: formația gazdă, terenul greu și valul de caniculă care a lovit în această săptămână întreaga țară sunt cele trei obstacole ale timișorenilor în runda inaugurală.

„Un meci foarte greu, o deplasare foarte lungă. Mai mult decât atât, e caniculă în toată țara, iar acest lucru va îngreuna și mai mult partida de la Brăila. Chiar și în aceste condiții, sperăm să ne întoarcem cu punct sau puncte de acolo. Știu că la Brăila sunt ceva probleme cu banii, dar nu cred că acest aspect va conta în meciul din prima etapă. Până la urmă, probleme financiare sunt la foarte multe cluburi din fotbalul românesc. Brăila e o echipă incomodă, agresivă pe teren propriu, unde cedează foarte greu puncte”, a declarat Ignea, înaintea partidei de la Brăila.

Alin Ignea e una dintre cele zece noutăți ale Politehnicii pentru noul sezon. Mijlocașul sosit în această vară de la concitadina ACS Poli spune că noul lot are nevoie de timp pentru a deveni omogen.

„Avem o echipă bună, cu jucători valoroși pentru nivelul Ligii a II-a. Dar consider că mai avem nevoie de timp pentru a se suda relațiile de joc între noi. Când vom căpăta și omogenitate, vom arăta și mai bine”, consideră Ignea.

Mijlocașul în vârstă de 28 de ani nu a bifat decât patru jocuri oficiale în tricoul lui ACS Poli în stagiunea trecută, două în campionat, unul în Cupa României, plus finala Cupei Ligii. Ignea s-a accidentat grav înainte de startul sezonului și a rămas pe tușă până în primăvara acestui an. Acesta speră ca, la noua sa echipă, să își reintre în ritmul obișnuit și să își regăsească forma din anii trecuți. „Pentru asta am și venit, sper să joc meci de meci și să fiu sănătos. Mai departe, vom vedea pe parcurs ce va fi”, a afirmat Ignea.

Meciul Dacia Unirea Brăila – Politehnica Timișoara, din prima etapă a Ligii a II-a, va avea loc mâine, de la ora 11:00, și nu va fi televizat. Jocul va fi arbitrat de o brigadă constănțeană, cu Eduard Ioniță la centru, asistat la cele două tușe de Erchian Ionuș și Florin Iacob. Rezervă de arbitru va fi Ovidiu Oprea (Ploiești), iar observatori au fost delegați Bogdan Zanfirescu (Botoșani) și Petre Badea (Tulcea).