Alb-violeţii au disputat astăzi a doua partidă de verificare din acest an. CSM Reşiţa, formaţia gazdă, s-a impus cu 3-1 (1-0) pe terenul sintetic al arenei „Mircea Chivu”. Golul Politehnicii a fost marcat de Stjepan Plazonja. Jocul a fost compus din două reprize de câte 50 de minute fiecare.

Echipa noastră a început meciul cu aceeaşi formaţie folosită la start şi în primul amical, din urmă cu trei zile, scor 6-1 cu Pobeda Star Bisnov. Prima jumătate de oră a fost foarte echilibrată, cu un plus de posesie în dreptul alb-violeţilor. Ivanovici a avut prima şansă importantă de gol, în minutul 28, când Cobrea i-a respins şutul din apropiere în corner. Din lovitura de colţ rezultată Petre Ivanovici a trimis în bara din stânga portarului. De partea cealaltă Danci şi-a încercat şutul de la distanţă, dar de fiecare dată Hindrich s-a opus. Minutul 49, al primei părţi, a adus deschiderea scorului. Claudiu Matiş marcând cu capul în urma unei lovituri de colţ.

Repriza a doua a început cu o bară şi în dreptul lui Astafei, la cinci minute de la reluare. Apoi Plazonja a avut o oportunitate importantă singur cu portarul (min. 8 al reprizei a doua), dar Zimmerman a respins în corner. Minutul 70 al jocului a adus şi golul 2 pentru Reşiţa, la o fază la care balonul trimis de Chera a fost deviat în poartă. Peste alte cinci minute Plazonja a redus din diferenţă cu o lovitură de cap la centrarea lui Pamfile. Gazdele au stabilit însă scorul final din minutul 38 al părţii a doua, când Astafei a transformat un penalti dictat la un duel între Scutaru şi Buş.

CSM Reşiţa (R1): Cobrea – Szijj, Dudea, Sălcianu, Ilie – Dat, Brînzan, Danci – Dulca, Matiş, T. Costin (30, Mihali).

CSM Reșita (R2): Zimmermann – Acka, Dudea, Dumitraș, Sima – Chera, Breşneni, Boboc – Nini Popescu, Astafei, L. Buş.

Antrenor: Alin Minteuan.

Politehnica: Hindrich – Jurj, Mera, Scutaru, Popovici – Ignea, Coadă, Casado – Munteanu, Axente, Ivanovici. Au mai intrat: Păduraru – Bîrlovean, Plazonja, Pamfile, D. Andrei, Sofran, Codrea, D. Radu, Bocşan, Manea, Gașpar.

Antrenor: Dan Alexa.

„A fost un joc foarte bun, cu o echipă foarte bine organizată, împotriva unor jucători cu experienţă. Am avut situaţii şi noi şi ei. A fost un meci alert. Am încercat să dau minute tuturor jucătorilor din lot. Mai avem două meciuri amicale. Încerc să cristalizez un prim 11, şi să am 13, 15 jucători pe care să mă bazez în primul meci oficial. Mai avem foarte multe lucruri de pus la punct. Este o perioadă încărcată, ne-a lipsit prospeţimea. Am arătat bine în prima repriză, după care iarăşi am luat un gol dintr-o fază fixă pe un moment de neatenţie. Am avut situaţiile noastre clare, dar e un prim joc important, încercăm să creştem din punct de vedere fizic, al ritmului. Toţi jucătorii care au intrat au încercat să intre în ritmul jocului”, a declarat Dan Alexa la finalul partidei.

„Mai încercăm să aducem un jucător zilele acestea, avem nevoie într-o poziţie cheie”. a precizat Alexa. Poziţia de acoperit vizată fiind cea de „nr. 6”.

Următorul joc al echipei noastre va fi marţi, 26 ianuarie, cu Viitorul Pandurii Tg. Jiu.